На Вінниччині жителі сіл виступають проти сміттєпереробного заводу

0
0
На Вінниччині жителі сіл виступають проти сміттєпереробного заводу
Жителі 12 сіл виступають проти будівництва сучасного сміттєпереробного заводу, який планують розмістити у Жмеринському районі Вінниччини.

Вони налаштовані рішуче на будь-які акції і готують документи до суду, - повідомляє Gazeta.ua

"Готові виходити на будь-які акції протесту. Ляжемо грудьми, перед лісом, а будувати сміттєпереробний завод не дозволимо нікому. Нам не треба грошей або інших компенсацій. Хай будують свій завод біля Вінниці, біля своїх хоромів. Ми не підемо ні на які переговори. Не допустимо в лісовому масиві будувати сміттєзавод", - говорить голова координаційної групи Леонід Клембовський.

Люди вимагають негайно провести екологічну експертизу і чергові громадські слухання у своїх селах.

"Вінницька міська рада взагалі нас не чує. Якесь суцільне свавілля. Незаконно вирізали понад 7 гектарів лісу 1-2 категорії. Це червонокнижні червоні дуби. Порили котловани. Маємо пакет документів який підтверджує незаконну вирізку лісу. Вони ще будуть за це відповідати. Кримінальна справа, яку порушила міжрайонна прокуратура досі лежить в слідчого, - каже чоловік. - Вінницька міська рада має хоча б ту площу зрівняти із землею і висадити нові дерева. Їх насправді не цікавить сміттєпереробний завод. Їх цікавить 148 гектарів лісу, який покритий твердими породами - дуб, ясен, граб. Не допустимо його вирізати, продавати і дерибанити. Всі розуміють, що деревина - це золото".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні