Волинська прокуратура оголосили про підозру терористу з «ДНР»

0
1
Волинська прокуратура оголосили про підозру терористу з «ДНР»
Керівнику батальйону спеціального призначення терористичної організації «ДНР» оголосили про підозру у вчиненні терористичних актів.

Про це інформує прес-служба прокуратури Волинської області.

Волинські правоохоронці розкрили терористичний акт, вчинений у перший рік військового протистояння в районі проведення антитерористичної операції на території Донецької області.

13 вересня 2014 року бойові підрозділи терористичної організації «ДНР» силами близько 300 чоловік під керуванням бойовика з позивним «Душман» в супроводі двох танків та трьох БМП, з метою захоплення територій, порушення громадської безпеки, залякування населення та впливу на прийняття рішень органами державної влади України, вчинили озброєний напад на один із блокпостів Збройних сил України на території Донецької області.

У ході бойового зіткнення вони убили трьох та поранили одинадцятьох військовослужбовців, а також знищили майно військової частини, у тому числі дві одиниці техніки, вартістю близько 300 тис. грн.

Двох українських солдатів бойовики полонили. На тепер цих військовослужбовців, які не раз зазнали ворожих тортур та знущань, із полону звільнили.

Наразі зібрано достатньо доказів вчинення «Душманом» терористичних актів та незаконного викрадення і позбавлення волі людей (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 258, ч.2 ст. 146 КК України).

У подальшому бойовика буде оголошено в розшук, а також отримано дозвіл на його затримання та розпочато щодо нього спеціальне (заочне) досудове розслідування, а надалі – й спеціальний судовий розгляд.

За вчинені ним злочини Кримінальним кодексом України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.
Теги: терорист
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні