В Луганській області частково зникло українське телебачення і радіо

1
-7
В Луганській області частково зникло українське телебачення і радіо
З 4 квітня в Луганській області частково відключили мовлення українського телебачення і радіо.

Про це йдеться у зверненні колективу філії ПАТ "НСТУ" "Регіональна дирекція UA: Донбас".

Вказується, що через знеструмлення об’єктів Концерну радіозв’язку, радіомовлення та телебачення відсутній аналоговий сигнал та цифрове телебачення Т2 у Станиці Луганській, Сватовому, Біловодську, Міловому, Новопскові та Лисичанську.

"Через борг перед ТОВ "ЛЕО" з 9:00 четверга знеструмлено вежу в м. Лисичанськ", - йдеться у зверненні.

"Через це, замість українських радіо та телеканалів, на співпадаючих частотах ведуть мовлення пропагандистські радіостанції і телеканали, що розташовані на окупованій території. Така ситуація викликає негативну реакцію жителів", - заявили в НСТУ.

Водночас в коментарі "Радіо Свобода" в.о. голови правління Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що у "Суспільного" мовця немає боргу перед Концерном радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ) за вимкнену трансляцію радіо- і телеканалів на Луганську область, бо ця послуга навіть не замовлялась, на неї не передбачались гроші в бюджеті.

Він підтвердив часткову відсутність українського радіосигналу та аналогового телесигналу в Луганській області.

Схожі відключення відбулися і в Сумській області.

"Чому саме такі відключення – це таємниця, покрита мороком, чому вони діють саме так. В листуванні з нами вони (РРТ – ред.) наполягають на поверненні їм 99,7 мільйона гривень за минулий рік, які ані в документах не відображені, ані в бюджеті не передбачені. Навіть якби ці гроші у НСТУ були, у нас немає жодної юридичної підстави розраховуватися з РРТ", - сказав Аласанія.

За його словами, у НСТУ існує лише заборгованість в обсязі 6,7 мільйона гривень за перший квартал 2018 року, ця заборгованість сплачується за графіком.

Після цього НСТУ більше не замовляла РРТ трансляцію каналів, яка зараз були відключена.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЗЕондер команди запрацювали.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні