Фільм про українську заробітчанку переміг на фестивалі у Венеції

0
10
Фільм про українську заробітчанку переміг на фестивалі у Венеції
Польський фільм "Сашка" отримав гран-прі на міжнародному фестивалі короткометражного кіно Ca'Foscari Short Film Festival в італійській Венеції.

Про це на своїй сторінці у соціальній мережі повідомляє режисерка фільму Катажина Лесіш.

27-хвилинна драма вже встигла заявити про себе на багатьох польських кінофестивалях.

1990-ті. Українка Сашка працює в маленькому польському місті. Отримує листа про смерть її чоловіка. Багато років тому дівчина уклала з ним фіктивний шлюб, щоби отримати польську візу. Поліція починає ставити Сашці купу незручний запитань. Вдова вирушає на поховання псевдо-чоловіка. Там зустрічає Петра - своє колишнє кохання. Він у шлюбі, але досі любить Сашку, за сюжетом.

Головну роль у стрічці Сашки зіграла українка Дарія Полуніна. Закінчила театральний університет у Києві, планувала емігрувати до Франції. Але замість того вирушила працювати до Польші, як і головна героїня "Сашки". В Україні Дарія два роки працювала ведучою ранкової програми в одному з обласних центрів. Дарія вже зіграла у фільмах "Кров'янка" та "Фокстер і Макс". Актриса також отримала головну роль у біографічному фільмі про Лесю Україну.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні