--> На волинянина, який навмисно переїхав собаку, відкрили кримінальне провадження. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На волинянина, який навмисно переїхав собаку, відкрили кримінальне провадження. ВІДЕО

1
-1
На волинянина, який навмисно переїхав собаку, відкрили кримінальне провадження. ВІДЕО
У Ковелі судили мешканця села Рокитниця Станіслава Юхимчука, який переїхав собаку.

Відкрито кримінальне провадження за жорстоке поводження з тваринами, повідомляє Суспільне Волині.

Через наявність такого провадження Ковельський міськрайонний суд залишив без розгляду матеріали адміністративної справи щодо того ж Станіслава Юхимчука за двома статтями про адмінправопорушення. Йдеться про залишення місця ДТП та порушення правил дорожнього руху.

Камери відеоспостереження зафіксували, як усе відбулось. За кермом - 24-річний Станіслав Юхимчук. Водій переїхав пса двічі. Волонтерка, яка опікується тваринами у місцевій громадській організації Оксана Яковенко каже, чоловік зробив це навмисно.

Оксана Яковенко, волонтерка: “Ми надавали слідству всі матеріали саме по кримінальній справі, що це був умисний наїзд , злий умисел, а не адміністративне правопорушення, як це мало кваліфікуватися..”

На лаві підсудних у Ковельському міськрайонному суді Станіслав Юхимчук. У залі суду мають розглянути 3 справи, порушені на чоловіка. Хуліганство, Злісна непокора та залишення місця ДТП. Щодо наїзду на тварину слідчі спершу порушили адміністративне провадження. Суддя Сергій Панасюк засідання відклав.

“Я не можу це розглядати в такій ситуації, коли можливі ознаки кримінального правопорушення. В постанові моїй буде зазначено, що спочатку потрібно завершити досудове розслідування і тільки за його результатами звернутися з цим в суд, якщо не буде встановлено кримінального правопорушення. І це буде викладено в моїй постанові”, - каже Сергій Панасюк, суддя Ковельського міськрайонного суду.

Кримінальної відповідальності порушникові просить і волонтерка місцевої громадської організації, яка опікується тваринами. Анастасія Яковенко розповідає, відео наїзду до соцмереж виклала вона.

“Нам важливо було почути, що справа йде не по адміністративній відповідальності, а саме по кримінальній”, - говорить волонтерка, яка опікується тваринами.

Якщо поліція перекваліфікує справу, то за жорстоке поводження з тваринами чоловіку загрожує арешт на строк до шести місяців або обмеження волі терміном до трьох років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Для початку заберіть в цього недоробленого права. Бо воно точно ще щось учудить.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні