У Луцьку на дільниці затримали чоловіка з планшетом у кабінці для голосування

0
3
У Луцьку на дільниці затримали чоловіка з планшетом у кабінці для голосування
Члени виборчої дільниці № 071058, що на вулиці Дубнівській, 30 затримали одного із виборців у кабінці для голосування із планшетом, на якому були збережені фото бюлетеня із позначкою навпроти одного із кандидатів на пост президента України.

Про це повідомив ІА "Волинські новини" один із членів ДВК.

Інцидент трапився близько 18:00 години.

«Помітив, що один із виборців занадто довго перебуває у кабінці для голосування. Спочатку не надав цьому значення, може вагається чоловік, чи визначається. Та коли почув звуки, характерні при фотографуванні на смартфон чи планшет, одразу все зрозумів і пішов до кабінки», – розповів чоловік.

Справді, виявилось, що у кабінці для голосування лучанин перебуває із планшетом.

Працівники ДВК викликали поліцію. При огляді гаджету виявилось, що чоловік фотографував на нього свій бюлетень із позначкою навпроти кандидата на пост президента Петра Порошенка.

Речниця патрульної поліції Ольга Бузулук в коментарі Волинським новинам повідомила, що о 17:40 патрульні прибули на виклик щодо порушення законодавства на дільницю, що на вулиці Дубнівській.

«На думку члена ДВК, громадянин сфотографував бюлетень зі своїм вибором кандидата. Після прибуття слідчо-оперативної групи на планшеті виявили зображення. Далі працює слідчо-оперативна група», – зазначила речниця патрульної поліції.

Нагадаємо, частина 1 статті 7 Закону «Про вибори Президента України» забороняє фотографування і відеофіксацію в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців у кабіні для таємного голосування. Закон також забороняє демонстрацію виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування, оскільки це є порушенням таємниці голосування.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні