--> «Опора» написала скаргу через порушення на виборчій дільниці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Опора» написала скаргу через порушення на виборчій дільниці

0
4
«Опора» написала скаргу через порушення на виборчій  дільниці
На виборчій дільниці №070071 у місті Горохів лише один член комісії працював за столом. Він видавав виборцям бюлетені, та, відповідно, перевіряв їхні паспортні дані. Відтак, за цим фактом спостерігач ОПОРИ готує скаргу до окружної виборчої комісії №20.

Про це повідомляють у Громадянській мережі ОПОРА у Волинській області.

Крім того, на Волині ОПОРА зафіксувала залишення бюлетеня у виборчій кабінці та голосування виборця із витягу зі списку виборців для голосування за місцем перебування на території дільниці.

Також станом на 12:00 спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА на Волині написали скаргу щодо порушення з боку ДВК №070366 у селі Доротище Ковельського району.

На дільниці №070489 у селищі Торчин Луцького району (округ №20) людина, внесена до витягу списку виборців (яка, відповідно, мала голосувати за місцем проживання), проголосувала на дільниці та кинула бюлетень у скриньку.

Відповідно до частини 15 статті 27 Закону України «Про вибори  Президента України» у разі якщо виборець, включений до витягу із списку виборців для голосування за місцем перебування, прибув у приміщення для голосування після того, як члени дільничної виборчої
комісії вийшли для організації голосування за місцем перебування, такому виборцю не може бути видано виборчий бюлетень для голосування до повернення членів комісії, які організовують голосування за місцем перебування, та з’ясування питання, чи не проголосував цей виборець за місцем перебування.

Окрім того, згодом на цій же дільниці у кабінці для голосування виявили залишений виборчий бюлетень.

Відповідно до частини 7 статті 76 Закону України «Про вибори  Президента України» виборець опускає заповнений виборчий бюлетень у виборчу скриньку, забезпечуючи при цьому таємницю голосування.

Виборець, який не може внаслідок фізичних вад самостійно опустити їх до виборчої скриньки, має право з відома голови або іншого члена дільничної виборчої комісії доручити зробити це іншій особі у своїй присутності, крім членів виборчої комісії, кандидатів на пост Президента України, їх довірених осіб, офіційних спостерігачів.

На виборчій дільниці №070071 у місті Горохів лише один член комісії працював за столом. Він видавав виборцям бюлетені, та, відповідно, перевіряв їхні паспортні дані. Відтак, за цим фактом спостерігач ОПОРИ готує скаргу до окружної виборчої комісії №20.

Відповідно до частини 1 статті 76 Закону України «Про вибори Президента України» при проведенні голосування на виборчій дільниці два члени дільничної виборчої комісії надають виборцю можливість проголосувати: один член дільничної виборчої комісії за умови
пред’явлення виборцем одного з документів, зазначених у частині другій статті 2 цього Закону, та наявності виборця у списку виборців на відповідній виборчій дільниці надає виборцю список для підпису; другий член дільничної виборчої комісії у позначеному місці наконтрольному талоні виборчого бюлетеня вписує своє прізвище, ініціали, розписується та проставляє номер, за яким виборця внесено до списку виборців на дільниці.

Також спостерігач ОПОРИ звернувся зі скаргою щодо ситуації на ДВК №070366 у селі Доротище (округ №21), де у приміщенні комісії виписували посвідчення для осіб як членів комісій на
проштампованих бланках від ОВК.

Нагадаємо, голова ОВК ситуацію не прокоментував, а у самій
ДВК не надали постанови щодо включення до складу комісії осіб, яким виписували посвідчення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні