Чиновники Волинської ОДА відмовляються виконувати обласний бюджет, – депутат облради

0
3
Чиновники Волинської ОДА відмовляються виконувати обласний бюджет, – депутат облради
Чиновники Волинської облдержадміністрації, попри оскарження в суді бюджету області на 2019 рік, вносять в нього фінансові пропозиції та відкидають уже прийняті в бюджеті.

Про це заявив депутат Волинської обласної ради, голова фракції УКРОП у Волиньраді Вячеслав Рубльов в прямому ефірі на ТРК «Аверс», повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

За словами укропівця, пропозиції, які вносила обласна рада під час сесійного засідання де приймали бюджет на 2019 рік, не були втілені в життя.

«Натомість ОДА подає зміни до бюджету та вносить зміни щодо фінансування. Тобто з однієї сторони, ОДА блокує бюджет, а з іншої визнає його дію. Це нонсенс у правовому і політичному полі. На жаль, ми повинні зрозуміти, що президентська вертикаль влади такими методами показує як вона ставиться і до волинян і до українців в цілому. Інтереси громади їх не цікавлять, а цікавлять лише власні політичні інтереси і те, щоб будь-якою ціною показати свою політичну зверхність», - констатує Вячеслав Рубльов.

За словами політика, в проекті бюджету, зміни до якого чиновники ОДА подали в обласну раду, викреслили всі попередні ініціативи, які вносили депутати.

«Тому звертаюсь до голів ОТГ, сіл, селищ, міст області, пропозиції щодо яких вносилися в бюджет 2019 року і хочу сказати, що Волинська обласна державна адміністрація – президентська гілка влади, заблокувала фінансування тих пропозицій, які ви очікували і фінансування на які закладали у своїх бюджетах. Ваші ініціативи одним розчерком пера вирішили забрати і ліквідувати у проекті бюджету. Такої влади нам не потрібно», - підсумував укропівець.

Нагадаємо, бюджет на 2019 рік депутати Волинської обласної ради прийняли ще у грудні 2018 року. Пізніше, Волинська облдержадміністрація за вказівкою голови ОДА, заблокувала виконання головного фінансового документу області – подала до суду аби скасувати рішення про бюджет. Під час судової тяганини Волинь жила за тимчасовим розписом.

Тепер, попри те, що суд розблокував бюджет, чиновники відмовляються його виконувати в тому обсязі, який депутати затвердили під час бюджетної сесії у грудні 2018 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні