У районі на Волині зростає кількість хворих на туберкульоз

0
0
У районі на Волині зростає кількість хворих на туберкульоз
У Рожищенському районі є значний ріст захворюваності туберкульозом легень.

Про це інформує Волинський лабораторний центр.

Висока захворюваність реєструється також у Локачинському, Ковельському, Луцькому, Турійському і Шацькому районах, де показники значно перевищують середньообласні.

У зоні ризику виникнення захворювання на туберкульоз перебуває кожен з нас, не залежно від соціального стану, роботи, умов проживання чи харчування. На збудника — туберкульозну паличку, згубно діють сонячні промені, тому на вулиці заразитись туберкульозом мало ймовірно.

Але можливість «підхопити» небезпечного збудника, в першу чергу, мають особи із зниженою опірністю організму (які зловживають алкоголем, тривалий час палять чи вживають наркотики). Ризик заразитись збільшується у місцях скупчення людей: у громадському транспорті, на вокзалах, при відвідуванні театру чи кафе тощо.

Тому, щоб не захворіти на туберкульоз, рекомендуємо: вести здоровий спосіб життя, повноцінно харчуватися та відмовитись від шкідливих звичок (щодо вживання алкоголю, тютюну та наркотичних речовин); спокійно відноситись до стресових ситуацій, своєчасно проходити медичні огляди та обов’язково вакцинувати проти туберкульозу новонароджених дітей тощо. А сидіння вдома за телевізором чи комп’ютером, замінити прогулянкою на свіжому повітрі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні