Як майбутні президенти з олігархами боротимуться

1
-7
Як майбутні президенти з олігархами боротимуться
До дня виборів нового глави держави лишилося десять днів. Багато хто з українців вже визначився зі своїм фаворитом, але соціологія переконує, що близько 60 відсотків громадян приймають остаточне рішення про те, кому віддати свій голос, саме в день голосування.

Про те, у програмі якого з кандидатів зустрічаються найбільше гасел і пунктів з ознаками популізму, йдеться у аналітичному матеріалі «Волинь24».

Розуміючі настрої значної частини електорату, деякі кандидати роблять ставку на боротьбу з олігархами – власниками паливно-енергетичних підприємств, які значною мірою впливають на формування тарифів на енергоносії, від чого істотно залежить вся економіка, а відтак і добробут кожного українця.

Про справедливі тарифи і боротьбу з олігархами у своїх програмах згадують вісім кандидатів: Юрій Бойко, Віктор Бондар, Микола Габер, Юрій Дерев’янко, Сергій Каплін, Олег Ляшко, Ігор Смешко та Олександр Шевченко.

Ще ряд кандидатів пропонують ті чи інші кроки для зниження тарифів на комунальні послуги, зокрема – природний газ.

До прикладу, Ольга Богомолець та Юрій Кармазін пропонують запровадити мораторій на підвищення тарифів.

Інший підхід – це обмежити граничні витрати на комунальні послуги певним відсотком від доходу родини. По-суті, це збереження системи субсидій. Такий варіант вирішення проблеми пропонують Олександр Вілкул, Віталій Купрій, Олег Ляшко та Олександр Мороз.

Ще більше політиків обіцяють знизити ціни на газ для населення. Такі пункти програми мають Анатолій Гриценко, Сергій Каплін, Руслан Кошулинський, Олександр Соловйов, Юлія Тимошенко та Ігор Шевченко.

Також Сергій Каплін та Руслан Кошулинський пропонують націоналізувати деякі підприємства.

Нагадуємо, що врегулювання цін і тарифів відноситься до компетенції Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Тому пункти і гасла щодо тарифів у програмах кандидатів у президенти містять ознаки популізму, як такі, що не відносяться до виключної компетенції Президента України і можуть бути втіленні тільки у взаємодії з Верховною Радою та Кабінетом Міністрів України.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ха ха, боротимуться з олігархами,та там якщо не сам олігарх,то "годуєшся" з рук олігарха.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні