У Росії запустили нову соцмережу в режимі тестування

3
1
У Росії запустили нову соцмережу в режимі тестування
Російська компанія "Яндекс" запустила в режимі бета-тестування соціальну мережу "Аура".

Про це повідомляє Українська правда.

Зараз користувачем соцмережі можна стати тільки за запрошенням, дата повноцінного запуску не розкривається.

Соцмережа інтегрована в звичайний додаток "Яндекс", у ній є 5 розділів: френдстрічка з публікацій користувачів, розділ Smart matching (аналог "Тіндера" для знайомств), знак плюса для створення своєї публікації, повідомлення та налаштування.

Відзначається, що користувачеві не потрібно реєструватися в "Аурі" – профіль людини буде створюватися на базі тих даних, які "Яндекс" зібрав до цього.

Стрічку друзів в "Аурі" формуватиме не сам користувач, а технології на основі штучного інтелекту і нейромереж, виходячи з інтересів людей і геолокації.

Правила користування соцмережею досить суворі. Тут обмежені образи і ненормативна лексика, "низька" лексика, а також "грубі формулювання і жаргонні висловлювання ("менти", "наркота", "бабло", "мусор", "відкосити" і т.п.)".

"Новая газета" відзначає, що ображати владу в "Аурі" буде непросто.

У шокуючий контент крім насильства, трупів, хвороб і травм помістили також "процес пологів" і "комахи і тварини, чий вигляд викликає огиду".

Також в соцмережі заборонене поширення завідомо неправдивої інформації – наприклад, спроби видати себе за третю особу, інформаційні містифікації, клікбейтні заголовки і т.д., але як це будуть перевіряти, невідомо.

Також в "Аурі" заборонена дискримінація за будь-якими ознаками, але при цьому в ній можна обмежувати доступ до своїх публікацій для третіх осіб за статтю, віком та місцем розташування.

Експерти відзначають, що це не перший випадок, коли компанії, які в першу чергу є пошуковими системами, намагаються освоїти і популярну нішу соцмереж, але успішних прецедентів подібного роду не було.

"Яндекс" вже запускав соціальну мережу Я.ру, зараз про неї нічого не чути (її закрили в 2014 році – ред.). Головний конкурент "Яндекса" в ніші соціальних мереж сьогодні – компанія Mail.ru Group, що володіє "ВКонтакте" і "Однокласниками". Якщо "Аура" вистрілить, то "Яндекс" теоретично може стати великому гравцем в цьому сегменті інтернет-ринку", - вважає засновник агентства "Соціальні мережі" і співзасновник SNMG Денис Терехов.

Однак такі прогнози він вважає наївними, бо за користувачів компанії доведеться конкурувати і з тим же Google, якому належить YouTube, і Facebook, що володіє соцмережею Instagram.
Теги: мережа
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обгризок імперії що називається Росією вступив в останню стадію агонії . Населення цієї території перетворили в ДАУНІВ без роду і племені що разом з корейцями далі будують комунізм
Відповісти
- тупоголове набожне паскудство породило паскудних!
Відповісти
краще назвапли б "вата-GO"
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні