Як лучанку намагались розвести псевдопрацівники банку

0
-4
Як лучанку намагались розвести псевдопрацівники банку
Лучанка розповіла, як її намагались розвести псевдопрацівники банку. Названі працівники банку запевняли лучанку, що її банківська картка приймає лише грошові надходження від юридичних осіб, а від фізичних – ні.

Про ситуацію розповіла у спільноті "Теревені про Луцьк" у "Фейсбуці" Наталія Дудик.

Жінка продавала річ через Інтернет. До неї зателефонувала покупець, домовились про продаж-покупку. Лучанка дала свої реквізти для передоплати.

Нічого не віщувало проблем. Однак ввечері, у п'ятниця їй зателефонували з невідомого номера, жінка назвалась працівницею банку. Запитала, чи чекає пані Наталія певну суму на картку. Притім назвала суму, яку повинна була перерахувати покупець з інтернету.

Лучанка відповіла, що так. Тоді псевдо-працівниця банку повідомила, що, мовляв, склалася така ситуація, що банківська картка лучанки
приймає лише грошові надходження від юридичних осіб, а від фізичних – ні.

Далі усе за банальною схемою: запитала, чи може жінка на момент їхньої розмови скористатися банкоматом, щоб, мовляв, виправити цю ситуацію. Після відмови, запитала, чи вона користується додатком "Приват24". І тут знову відмова.

Тоді псевдопрацівниця банку наполягла, щоб жінку зареєструвати негайно у "Приват24", бо ж якщо не змінити налаштування, то о 22:00 гроші повернуться до власника.

Потому вона випитує у лучанки останні 4 цифри банківської картки, коли здійснювалася остання операція, скільки грошей приблизно на картці, здобуває іншу інформацію, необхідну для проведення шахрайцської схеми.

Коли зрозуміла, що власниця картки не йде на контакт, "працівниця банку" сама почала помітно нервувати. Сказала, що зателефонує через годину.

Тоді Наталія Дудик сконтактувала з онлайн працівником банку. Повідомила про ситуацію, розповіла про попередній телефонний дзвінок. У відповідь почула, що жодних звернень щодо цієї ситуації не було, а на банківську картку можна перераховувати кошти як від фізичних, так і юридичних осіб.

Аж тоді лучанка переконалася, що це була спроба провести аферу. Швидко заблокувала картку, позаяк вже встигла повідоми її номер псевдо-працівниці банку.

Коли зателефонувала за номером, з якого телефонували аферисти, там уже не відповідали. На щастя, картку вчасно заблокували, і гроші на ній збереглись.

Історія банальна, проте через необізнаність чимало людей можуть попасти на гачок отаких шахраїв.

На своєму прикладі, лучанка закликає інших бути пильними – не довіряти чужим людям, які телефонують, представляючись працівниками банку, роздобувають максимум інформації, що уже повинно викликати насторогу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні