Показали столітні світлини храму у Ковельському районі

0
2
Показали столітні світлини храму у Ковельському районі
Світлини 1918 року церкви та кладовища в селі Рокитниця Ковельського району Волинської області вдалось відшукати на сайті Австрійського державного архіву.

Цей храм є цінною пам'яткою архітектури для усієї Волині, пишуть "Хроніки Любарта".

З історії храму відомо, що його появу датують 1784-1789 роками. Також місцеві жителі розповідають, що церква зведена була без жодного цвяха.

У ХІХ ст. силует церкви в Рокитниці зазнав кардинальних змін. Спершу до бабинця зробили добудову двох дерев'яних симетричних дзвіниць, а потім, у 1888 році, до зашкленого ганку прибудували третю, чотириярусну дерев'яну дзвіницю.

Цю дзвіницю відновлювали протягом 2008-2011 років.

Досить цікавим є фото давнього кладовища в Рокитниці, яке також зміг сто років тому зафіксувати невідомий австрійський фотограф. Такий вигляд хрестів був типовим для того часу.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні