Прикордонники Луцького загону не пустили в Україну підозрілого росіянина. ВІДЕО

0
6
Прикордонники Луцького загону не пустили в Україну підозрілого росіянина. ВІДЕО
У пункті пропуску «Доманове» на кордоні з Білоруссю прикордонники Луцького загону затримали 22-річного громадянина Росії, вихідця з Чеченської Республіки. Його запідозрили в намірах здійснювати на території України підривні дії.

Про це інформує Державна прикордонна служба України.

У п’ятницю, 15 березня, в Україну намагався потрапити громадянин Росії, виходець з Чеченської Республіки.

Чоловік перетинав кордон в пункті пропуску «Доманове». Під час оформлення прикордонники Луцького загону спільно з оперативними співробітниками відомства запідозрили, що 22-річний іноземець може бути причетний до терористичної діяльності, спрацювали відповідні індикатори профілю ризику. Викликав підозру і паспортний документ громадянина Росії, адже він був виготовлений зовсім недавно.

При цьому варто нагадати про недавнє викриття оперативниками Держприкордонслужби спільно з представниками Нацполіції спроб легалізації в Україні російських найманців, які пройшли через табори терористів, воювали в лавах ІДІЛ у Сирії та незаконних збройних формуваннях на сході нашої держави. Тоді протиправні елементи фальшували паспортні документи громадян РФ та намагалися завчасно «обкатати» їх декілька разів за маршрутом майбутнього руху через український кордон. При цьому бойовиків підшукували серед вихідців з Північного Кавказу та країн Середньої Азії.

У результаті поверхневого огляду затриманого в «Доманове» росіянина на поясному ремені прикордонники також виявили ніж, зовні схожий на холодну зброю, а в кишені куртки ємність з речовиною сіро-зеленого кольору. Крім того, серед мультимедійних файлів на мобільному телефоні особи були файли, які, можливо, мають на меті пропаганду «радикального ісламу».

Сам росіянин причетність до терористичних груп заперечував, запевняв, що планував потрапити в Україну для подальшого незаконного слідування в країни ЄС. Проте жодного пояснення, як він хотів це зробити, надати не зміг.

За цим фактом направлено інформування до правоохоронних органів про наявність в діях особи ознак кримінального правопорушення передбаченого ст.309 та 263 ККУ. Виявлені предмети правоохоронці вилучили, а особу через державний кордон не пропустили. Росіянину заборонили в’їзд на територію України.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні