Вийти у другий тур виборів мають шанси Зеленський і ще три кандидати. ОПИТУВАННЯ

0
-1
Вийти у другий тур виборів мають шанси  Зеленський і ще три кандидати. ОПИТУВАННЯ
Якби президентські вибори відбувалися найближчої неділі, то найкращі шанси вийти до другого туру мали б чотири кандидати – Володимир Зеленський, Юлія Тимошенко, Петро Порошенко та Юрій Бойко.

Такі результати опитування, яке з 4 по 11 березня провів Центр соціальних досліджень «СОФІЯ».

Серед респондентів, які братимуть участь у виборах, планують проголосувати:
за В.Зеленського – 23,1%,
за Ю.Тимошенко – 14,0%,
за П.Порошенка – 12,4%,
за Ю.Бойка – 12,0%.

Інші кандидати мають рівень підтримки менш ніж 10%. Зокрема, Анатолія Гриценка підтримують 7,4% респондентів (серед тих, хто буде голосувати), Олега Ляшка – 4,5%, Ігоря Смешка – 2,4%, Олександра Вілкула – 2,1%, Руслана Кошулинського – 1,6%, Олександра Шевченка – 1,4%.

Клікніть для збільшення
Клікніть для збільшення


Якби на момент опитування відбувалися парламентські вибори (голосування за партійними списками), то найкращі шанси подолати 5-відсотковий бар’єр мали би партії «Слуга народу», ВО «Батьківщина», «Опозиційна платформа – За Життя», «Блок Петра Порошенка «Солідарність», «Громадянська позиція».

Серед респондентів, які братимуть участь у виборах, мають намір проголосувати:
за партію «Слуга народу» – 19,2%,
за «Батьківщину» – 13,9%,
за «Опозиційну платформу – За Життя» – 10,9%,
за БПП «Солідарність» – 10,3%,
за партію «Громадянська позиція» – 6,8%.
Інші партії мають менш ніж 5,0% прихильників (у кожному окремому випадку).

Клікніть для збільшення
Клікніть для збільшення


Зовнішньополітичні орієнтації громадян

У суспільстві немає єдиної думки щодо необхідності участі України у військових блоках. Опитування показує наявність балансу прихильників і противників такого членства.

Якби найближчим часом проводився референдум про закріплення в Конституції позаблокового статусу України, то 35,8% опитаних громадян проголосували б за те, щоб Україна була позаблоковою державою. Майже стільки ж (37,5%) респондентів заявили, що проголосували б проти позаблокового статусу. (Не брали б участі в референдумі – 12,9% опитаних, не визначилися з відповіддю – 13,8%).

Клікніть для збільшення
Клікніть для збільшення



Менше половини українських громадян висловлюють намір проголосувати за вступ в НАТО, якби з цього питання проводився референдум.

Якби найближчим часом проводився референдум з питання вступу України в НАТО, за вступ проголосували б 44,7% опитаних. Проти вступу в НАТО проголосували б 34,8% респондентів. (Не брали б участі в референдумі – 9,9% опитаних, не визначилися з відповіддю – 10,6%).

Клікніть для збільшення
Клікніть для збільшення



На Південному Сході України більшість населення висловлюється проти вступу України в НАТО.

Опитування населення проводили з 4 по 11 березня 2019 року у всіх областях України (підконтрольні території). Всього було опитано 2014 респондентів віком від 18 років і старших. Вибірка опитування репрезентує доросле населення України за основними соціально-демографічними ознаками. Метод опитування – індивідуальне інтерв'ю («віч-на-віч») за місцем проживання респондента (вдома). Статистична похибка не перевищує 2,2%.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні