--> «Випадково ввімкнув конвеєр: розповіли, як волинянину відірвало руку на підприємстві | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

«Випадково ввімкнув конвеєр: розповіли, як волинянину відірвало руку на підприємстві

0
6
«Випадково ввімкнув конвеєр: розповіли, як волинянину відірвало руку на підприємстві
На Волині був зареєстрований випадок травматизму під час роботи на підприємстві «Євровуд Україна».

Нагадаємо, 8 травня 2018 року на фірмі лучанину відірвало руку. Кажуть, потерпілий запустив конвеєр у той час, коли майстри перевіряли датчики руху.

Про це інцидент розповів завідувач сектору розслідування, аналізу та обліку аварій і виробничого травматизму Управління Держпраці у Волинській області Ярослав Головко. Про це йдеться на офіційному сайті установи.

"Прикрий випадок стався у травні минулого року з електромонтером ТОВ «Євровуд Україна». Наслідок цього випадку – травматична ампутація руки на рівні верхньої третини плеча", - зазначив чиновник.

За словами Ярослава Головко, члени комісії відібрали пояснення в осіб, причетних до нещасного випадку, та оглянули місце його настання і дійшли висновку, що потерпілий під час видалення обрізка деревини, другою рукою випадково ввімкнув конвеєр, внаслідок чого йому відірвало руку.

Відповідно висновку експертизи ДП «Волинський ЕТЦ» технічний стан ланцюгового конвеєра не відповідав вимогам про охорону праці. Зокрема, були виявлені такі порушення: відсутня документація на електрообладнання транспортера ланцюгового для подачі тирси в сушку; на центральному пульті управління і пості кнопочному чіткі позначення дій біля кнопок відсутні; центральний пульт управління знаходиться поза зоною видимості транспортера, а запуск транспортера можливий з обох місць; кришки чотирьох люків обслуговування транспортера не обладнані кінцевими вимикачами, які при їх відкриванні блокували б подачу напруги на електропривід транспортера; рама ланцюгового конвеєра не пофарбована сигнальними кольорами та не нанесені знаки безпеки.

"Отож, технічна причина – незадовільний технічний стан засобів виробництва, організаційна – відсутність, або неякісне проведення інструктажу та невиконання посадових обов’язків, і психофізіологічна – особиста необережність працівника", - додав завідувач.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні