Звільнили волинського суддю, який головував у справі вбивства Каті Литкіної

0
10
Звільнили волинського суддю, який головував у справі вбивства Каті Литкіної
Вища рада правосуддя звільнила у відставку суддю Ковельського міськрайонного суду Тараса Наваляного.

Про це повідомляє прес-служба Вищої ради правосуддя.

«Вища рада правосуддя 5 березня 2019 року розглянула матеріали щодо звільнення суддів за загальними обставинами, а саме у зв’язку з поданням заяв про звільнення у відставку. Так, вища рада правосуддя ухвалила звільнити у відставку Наваляного Тараса Даниловича – з посади судді Ковельського міськрайонного суду Волинської області», – йдеться у повідомленні.

За інформацією інтернет-видання «Район. Ковель», Тараса Наваляного було зараховано до штату Ковельського міськрайонного суду на посаду судді з 10 березня 2015 року за переведенням з посади судді Краснолуцького міського суду Луганської області.

Відомо, що Тарас Наваляний був головуючим у справі вбивства дівчини з Нововолинська Каті Литкіної. Поки що ця справа не завершена, і вирок не оголошений.

Також серед резонансних кримінальних справ, які розглядав Тарас Данилович, виділяється одна – про обвинувачення колишнього заступника начальника відділу земельних ресурсів та охорони навколишнього природного середовища виконкому Ковельської міської ради Дмитра Бручі, якого затримували за одержання хабара, а судили за «зловживання впливом». Бручу він визнав винним та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 17 тисяч гривень з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та органах місцевого самоврядування строком на 2 роки.

У 2018 році на розгляд до Ковельського міськрайонного суду з управління захисту економіки Національної поліції у Волинській області надійшли матеріали справи про адміністративне правопорушення щодо самого Тараса Наваляного.

Поліція просила притягнути його до відповідальності за ч. 2 ст. 172-6 КУпАП. Згідно з цією нормою законодавства, неповідомлення або несвоєчасне повідомлення про відкриття валютного рахунка в установі банку-нерезидента або про суттєві зміни у майновому стані – тягне за собою накладення штрафу від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Зважаючи на те, що Тарас Наваляний працював у суді, до підсудності якого належить вказана справа, та з метою уникнення сумнів в об’єктивності та неупередженості суддів у її розгляді, головуючий Сергій Панасюк дійшов висновку про необхідність направити матеріали справи в Апеляційний суд Волинської області, після чого сліди її «загубилися».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні