Волинський університет отримає 7 мільйонів євро на утеплення

0
3
Волинський університет отримає 7 мільйонів євро на утеплення
Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки отримає фінансування від міжнародних організацій для утеплення приміщень.

Гроші нададуть Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) та Північна екологічна фінансова корпорація (NEFCO) у межах спільного з Міністерством освіти і науки України (МОН) проекту «Вища освіта України», йдеться на сайті вишу.

Кошти будуть інвестовані в інфраструктуру університету упродовж наступних 5 років за рахунок ЄІБ (80% обсягу фінансування) та спеціального фонду університету (20% обсягу фінансування).

Проект передбачає комплексне енергозбереження навчально-виробничих площ СНУ задля підвищення їхньої енергоефективності за допомогою інсталяції термозахисних конструкцій, системи кондиціонування, тепловентиляції, електромонтажних робіт та модернізації системи теплопостачання.

Зокрема, у межах проекту заплановано утеплити фасади, дахи та долівки у всіх навчальних корпусах та гуртожитках СНУ імені Лесі Українки, замінити вхідні двері, встановити системи LED-освітлення, індивідуальні теплові пункти з автоматичним регулюванням, модернізувати системи опалення та вентиляції з рекуперацією повітря.

Це дозволить зменшити витрати на опалення та електроспоживання на суму понад 10 млн грн щорічно. Зекономлені кошти будуть спрямовані на розвиток матеріально-технічної бази, при цьому кожна з будівель СНУ перетвориться у дослідну модель, яка надасть можливість створити навчальні лабораторії, де студенти вдосконалюватимуть свої практичні навички та проводитимуть дослідження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні