«У нас квітів не дарують і про свято не згадують», – американка, яка працює на Волині, про 8 Березня

6
1
«У нас квітів не дарують і про свято не згадують», – американка, яка працює на Волині, про 8 Березня
Наближається 8 Березня. І хоч у календарі це свято – Міжнародний день прав жінок і миру, у нас його здебільшого вважають святом весни та жінок. Хтось з нетерпінням очікує на подарунки, а хтось заощаджує гроші, щоб витрати пристойну суму на квіти і презенти для коханої жінки. Хоча останнім часом все більше українців схиляються до думки, що 8 Березня – це пережиток радянського минулого і святкувати його не варто.

Якщо думки українців розділилися, то в Америці з Міжнародним жіночим днем все однозначно.

Волонтерка Корпусу Миру Еммі Рей розповіла інтернет-виданню «Волинь24», як у її країні вшановують прекрасну стать і чим їхнє 8 Березня відрізняється від нашого.

* * *

Еммі приїхала на Волинь із Каліфорнії, щоб присвятити своє життя інтернаціональному розвитку. Дівчина щиро поділимлася, що наша країна їй відразу ж сподобалася.

«Я приїхала в Україну у серпні минулого року. Мене вразило, що ваша країна дуже зелена. Тут набагато більше рослинності, ніж у Каліфорнії», – розповіла американка. На її думку, культура України дуже схожа з американською. Та наголосила, що в нашій країні більше розвинений громадський транспорт. Американці ж послуговуються здебільшого власними авто.

У США Міжнародний день прав жінок та миру святом не визнають. Чоловіки навіть не дарують жінкам квітів чи подарунків. «Свято жінок у нас є, але йому не приділяють такої уваги, як у вас. Хоча в Америці жінок поважають і борються за їхні права», – поділилася Еммі.

Натомість у Штатах жінкам присвячують не тільки один день у році. Чоловіки приділяють увагу прекрасній половині людства кожного дня. Як зауважила дівчина, раніше 8 Березня у США відзначали, але після хвилі протестів за рівність прав американці вважають недоцільним день присвячувати одній статі. Вони вважають, що не варто розділяти статі.

Еммі навіть не змогла згадати точної дати святкування Дня жінок. «Я думаю, що 8 Березня у нас святкують, бо, в принципі, це ж міжнародний день. Але ніхто не цікавиться, коли воно», – з усмішкою сказала волонтерка.

Еммі щиро побажала жінкам Волині бути just happy!

Олена ЯКОБЧУК («Волинь24»)

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А у нас живуть совки і святкують усе що бачать аби набухатися.
Баби совєцькі з святом вас
Відповісти
Їдь у свою ГАмерику! Ви нас ніколи не зрозумієте як і ми вас! У вас в голові лише гроші, гроші, гроші... Ви все людське втратили!
Відповісти
- америкоси ВИРОДжуються! Не їм І НІКОМУ не казати, як мені жити!
Відповісти
Не треба нам тих американських традицій. В нас є свої. Було це свято жіноцтва, то хай і далі буде.
Відповісти
"...жінок в Америці поважають і борються за їхні права"... от спитати - як борються і з ким і чи хтось взагалі ставить під сумнів чиїсь права? Ну для чого публікувати оту мультикультуральну нудоту? Як зламаний грамофон повторюють оте заяложене кліше...
Відповісти
Колись в Европі проститутки вийшли на мітинг захищаючи свої права,а комуняки підхопили ,і зробили свято.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні