Потопу на Ковельщині цьогоріч не буде

0
-6
Потопу на Ковельщині цьогоріч не буде
Еколог та природознавець з Ковеля запевнив, що повені в районі не буде.

Про це пише "Район.Ковель".

27 лютого один з керівників управління водного господарства Волинської області у ефірі телебачення висловив думку, що на Поліссі можлива велика повінь.

Однак ветеран лісового господарства Василь Козак заперечив цю думку. Він зазначив, що найближчим часом великої води не буде, бо немає їй звідки взятися.

«Другого березня я побував у лісі. Снігу давно вже нема. Підсихають дороги. Підходимо до каналу. Це один з витоків малої річки Бобрівки. Десятки і сотні їх колись неквапливо бігли Поліссям. А сьогодні навіть їх назви стираються з народної пам’яті. Канал дуже великий і глибокий. Вода лише на дні», – розповів природознавець.

За словами Василя Козака, він на цьому місці буває щороку. Канал пересох ще в кінці червня торік, і лише в січні цього року там з’явилося трохи води.

"Не нам, звичайно, повчати «водяне» начальство. Однак нагадаю, що протидія ксеризації (наростання сухості клімату) – один із пріоритетів у діяльності багатьох міжнародних організацій. Тим часом вода сходить, а тижнів через чотири стануть палахкотіти наші ліси. Повені поки що не буде і надмірної приткості в боротьбі з водою не варто проявляти. Зараз краще було би воду трохи «притримувати», бо вона так потрібна нашому довкіллю», – наголосив Василь Козак.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні