Що подарувати коханій на 8 Березня: підказки відомих волинянок

0
-10
Що подарувати коханій на 8 Березня: підказки відомих волинянок
8 Березня – Міжнародний день прав жінок і миру, хоч святкують його далеко не всі. Одні вважають цей день пережитком минулого, для інших – це можливість відпочити, зайвий раз почути теплі слова й отримати подарунок.

Напередодні свята весни і краси інтернет-видання «Волинь24» поцікавилися у відомих волинянок, як вони ставляться до святкування 8 Березня, якими подарунками їх тішать чоловіки і які ж сюрпризи можуть беззаперечно вразити кожну жінку.


Олена Твердохліб, голова Княгининівської ОТГ

«8 Березня для мене очікуване свято тільки тому, що можна мати зайвий вихідний. В цьому році я тішуся цього дня, тому що виповнюється 20 років, як я зустріла мою хорошу подругу Ірину Гуменюк, з якою в мене до обрання головою сільської ради був спільний бізнес. Ми познайомилися в Чехії на заробітках, і в її особі я маю дуже хорошу подругу, з якою прожито багато життєвих проблем, радостей та різних ситуацій.

Найкращим подарунком для будь-якої жінки в цей день буде звичайна увага чоловіка чи просто коханої людини.

Для мене особисто матеріальні подарунки не мають такої ваги, як проста розмова про буденні справи з умінням підтримати чи дати пораду».

Ольга Куліш, журналістка

«Найголовніша порада чоловікам на 8 Березня: усміхайтеся і говоріть компліменти усім жінкам, яких зустрічатимете. Розпочинати можна вже, не чекаючи свята. Розпочати і не припиняти цілорічно! Тоді й жінки будуть усміхатись у відповідь. І тоді всім нам буде щастя, бо усміхнене суспільство просто приречене на успіх!»

Оксана Косюк, доцент кафедри соціальних комунікацій Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки

«Восьме березня – дуже суперечливе свято, як і все, що якось стосується фемінізму та радянського минулого... Я ніколи не сприймала його як щось колосально велике, але, відверто кажучи, коли тато і брат дарували дівочій частині нашої сім'ї подарунки та квіти, було приємно.

Насправді цей день пов'язаний із початком тривалої і дуже нелегкої боротьби за гендерну рівність. Жінки ХІХ і всіх попередніх століть його б точно святкували. Я взагалі вважаю, що кількість свят варто збільшувати. Додаткова радість ніколи не зайва.

Що можна дарувати у цей день? Кому що, напевно... Мені б сподобались книги, відвідування цікавих місць тощо. Було б не зле «дарувати» просто веселий настій».

Марина Занюк, засновниця модельного агентства MZM Models

«Я завжди вважала, що найкращим подарунком для жінки є увага і посмішка її чоловіка та дитини. Але якщо, хоча б в цей день, вони зможуть самостійно організувати мамі свято – це буде втричі приємніше.

Я завжди працюю 8 березня, ми маємо багато показів, а в цьому році знову буду у журі конкурсу краси «Княжна Володимира» у Володимирі-Волинському. Мені подобається таке святкування разом із моїми дівчатками-моделями. Але все-таки хочеться і сімейного затишку і спілкування, особливо в святкові дні. Це найцінніше!»

Юлія Вусенко, депутатка Луцької міської ради

«Свято жінка чекає кожного дня. Бо ми живемо у важкий час, більшість якого проходить у стресі: війна, новини, економічна ситуація. Але беззаперечним подарунком для жінки лишаються, напевно, все ж таки квіти. У свято весни це як ковток свіжого повітря. Ну а щодо святкування 8 Березня в Україні, то тут варто розраховувати на журналістів та кампанію з великим та змістовним наповненням, адже багато років поспіль ми святкували цей день без правильного змістового навантаження. Жіночий день. Крапка. А про що? Чому? Питання ніхто не відкривав, а якщо і говорили про це, то в надто викривленій, м'яко кажучи, манері.

Я особисто позитивно ставлюся до 8 Березня, бо знаю історію цього дня. Я не наполягаю, що це має бути державний вихідний. Я завжди прошу розмежовувати це свято і День матері, а ще обов'язково розкажу уже цього року власним дітям, які підросли, про те, як важливо розуміти, що усі люди рівні і як важко насправді виборюються ключові засадничі речі, які досі часто обмежуються в суспільстві за ознакою статі!»

Ольга Бузулук, речниця патрульної поліції Волині

«8 Березня – Міжнародний день захисту прав жінок і миру. Тому в цей день, як і в усі інші дні року, очікую рівного ставлення з боку чоловіків. Кожній жінці, як і кожній нормальній людині, сподобається насамперед хороше ставлення, увага, розуміння. Цього потребують усі, незалежно від дати в календарі і статі.

Щодо мене, то я за те, аби цей день був звичайним днем, але ж цього немає на рівні держави, влада дуже боїться позбавляти українців зайвого вихідного, бо не хочуть наразитись на негатив, та ще й перед виборами. Тому маємо певний розподіл у суспільстві: ті, хто проти відзначення 8 Березня як свята весни, краси і жінок, і ті, хто за, адже прагнуть і відпочити, і зайвий раз почути тепле слово та отримати презент. Я стараюсь бути посередині і розуміти різних людей. Бо з досвіду скажу, що дискусії на цю й інші теми є беззмістовними, поки це не буде загальнодержавна політика.

Особисто для мене це звичайний день, але знаю, що і колеги-чоловіки, і мій чоловік, і інші друзі-чоловіки вітатимуть. То як можна відмовлятись?

Також знаю чимало сімей, де все нормально, стосунки рівні, люблять одне одного, але там просто є певні традиції, у тому числі і до 8 Березня, то чому їм цього позбавлятись?

Гарні подарунки ті, які є щирими, душевними, з особливим духом, оригінальні, неповторні. Хочеться, щоб кожна жінка могла такі отримувати не лише на 8 Березня. Тому цього й бажаю нашим чоловікам. Бути чоловіками не лише один день в році, а завжди. Бо, повірте, з досвіду своєї роботи, щодня читаю і бачу на фото таких чоловіків, що аж не віриться, що такі живуть поруч із нами. Благо, що мої знайомі чоловіки справді достойні, професійні, розумні. Тож зичу кожній жінці вміти оточити себе саме достойними чоловіками, ну, і щоб був один найдостойніший, єдиний, найкращий, який зуміє створити свято щодня».

Галина Конах, співачка

«Та все, що завгодно, головне щоб готівкою. Без долі цинізму – просто базуюся на власному досвіді, котрий показав, що «натяки», «легкі підказки» (у моєму випадку) не діють...

Єдине й актуальне, за замовчуванням, – це весняні квіти! В них помилитися вкрай складно, тому тут можна довіритися фантазії чоловіка, який дарує.

Щодо права свята на існування – вважаю, а чому б і ні? Мені особисто пасує наявність такої червоної цифри на березневому аркуші календаря».

Юлія Токарська, народна майстриня, вишивальниця

«8 березня для мене не є таким вже великим святом. Проте традиційно вітаю квітами та солодощами близьких.

Я думаю, що квіти для жінок потрібно дарувати не тільки на 8 Березня і день народження, адже приємні несподіванки дуже важливі для зміцнення стосунків.

Щодо подарунків, то, безумовно, квіти, але найважливіше – настрій та бажання побути вдвох».

Ірина Констанкевич, народна депутатка

«Я за те, щоб у наших жінок було більше свят, гарного настрою, романтичних очікувань. Це додає позитиву і радості не лише в їхнє життя, а й тих, хто поруч. Щаслива жінка робить щасливими усіх поруч.

Що подарувати коханій жінці? Для закоханих це не проблема, будь-що принесе радість. Мені так принаймні здається. Але коли чоловік тільки прагне здобути серце жінки, тоді це треба добре думати. Є універсальний подарунок – весняні квіти! І на додачу... щось таке, аби разом більше побути наодинці: кіно, прогулянка, романтична вечеря... А там все, як пише книжка!

Усіх жінок, дівчат, дівчаточок, маленьких і дорослих красунь вітаю з Весною, оновленням! Хай свято завжди буде з вами!»

Людмила Денисенко, директорка Луцького зоопарку

«Думаю, кожна жінка очікує уваги та турботи від чоловіків на свято (і не тільки). Не зайвими будуть квіти та улюблені парфуми, романтична вечеря або й прогулянка Старим містом, головне – увага.
Для мене це свято настання весни, яскравих кольорів у природі та настрою від весняного сонця.

Традиційно мої чоловіки дарують мені квіти, але у горщиках, щоб потім можна було висадити в ґрунт. А взагалі, у мене 8 березня – завжди робочий день».

Алла Харчук, луцька художниця

«Моє ставлення до 8 березня – негативне. Я дуже люблю отримувати подарунки, мій чоловік це знає, тому кожного місяця щось дарує мені… а, може, й частіше. Готування сніданків у нашій сім'ї – завдання чоловіка, вже багато років. Квіти теж отримую часто, не лише від чоловіка, але і від моїх учнів. Чому обрана саме дата 8 березня, розкаже сумна історія минулого... Я її знаю, і думаю, що кожна жінка може зазирнути в історію і подумати про те, чи потрібна їй ця дата...

Пам'ятаю, як минулого року (8 березня) чоловік пішов до супермаркету по продукти, і я запитала у нього про те, хто найчастіше йде з великими пакетами з магазину... Це були жінки... Ось така історія.

Кожен вирішує особисто, мені це «свято» не потрібне».

Юлія Євпак, голова ГО «Інститут волонтерства та громадської співпраці»

«8 березня – Міжнародний день прав жінок та миру. Я це свято так і сприймаю, без нісенітниць про весну, ніжність, свято жіночності. Можливо, такі свята і є, але вони з 8 Березня не мають нічого спільного. Тим не менш, якщо хтось хоче своїй коханій зробити подарунок – варто не обмежувати себе датами.

Топ подарунків (на мій смак) для жінки: 1) квитки на літак в Барселону (всі радіють подорожам) чи поїздка в Карпати; 2) різні гаджети та девайси (не пов'язані з приготуванням їжі); 3) сертифікат з магазину парфумерії».

Марія Адамчук, президент благодійного фонду «СТОПРАК»

«До святкування 8 Березня, як «Дня жіночності і краси», я ставлюся «рівно»: хто хоче, той святкує, хто не хоче – не святкує. Хоча для мене це насамперед День рівності і прав жінок.

Багато моїх знайомих дівчат чекають і люблять це свято. Мій чоловік теж чекає і готується, а я і не проти.

Що стосується подарунків, то класно, якщо це буде дійсно «жіночий» подарунок, а не пательня і т.п. Я люблю, коли чоловік мені дарує парфуми, коштовності, гарну білизну.

А найголовніше такі знаки уваги і подарунки отримувати не раз на рік у березні, а постійно. А ще: любов, повага, допомога і підтримка!»

Юлія ЧЕРВЮК («Волинь24»)

Передрук заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні