--> У чотирьох волинських районах можуть з'явитись хутряні ферми | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У чотирьох волинських районах можуть з'явитись хутряні ферми

2
2
У чотирьох волинських районах можуть з'явитись хутряні ферми
В ОДА вивчали питання будівництва ферми розведення норки у Рожищенському районі.

Про це інформує прес-служба інформаційної політики облдержадміністрації.

Оскільки комплекси для вирощування хутрових тварин від трьох тисяч голів і більше відповідно до переліку видів діяльності та об’єктів, що становлять підвищену екологічну небезпеку, затвердженого постановою Кабміну від 28.08.2013, мають вплив на довкілля, то з метою встановлення об’єктивної оцінки можливих екологічних і соціальних наслідків від будівництва та майбутньої діяльності таких комплексів, - ці звернення були скеровані на розгляд фахівців розробників схеми планування території Волинської області, а також попередньо були винесені на обговорення сесії обласної ради.

Волинська обласна рада 7-го скликання прийняла рішення про внесення змін до Схеми №2/47 від 5.02.2016-го року, пов’язаних із інвестиційними намірами стосовно розміщення на території області ряду виробничих комплексів з вирощування хутрових звірів.

Позаяк замовником таких проектів виступають обласні ради, то на замовлення Волинської обласної ради (договір №1295 від 2.08.2016 р.) Київським державним підприємством «Український державний науково-дослідний інститут проектування міст "Діпромісто" імені Ю.М.Білоконя» був розроблений проект внесення змін до цієї схеми планування територій Волинської області.

Схемою планування області передбачено принципове розташування в Маневицькому, Локачинському, Ківерцівському і Рожищенському районах таких виробничих комплексів, пов’язаних із вирощуванням хутрових звірів, обробкою та фарбуванням сирих хутряних шкір. Також у складі змін до схеми розробили й відповідні вимоги, або ж «природно-екологічні обгрунтування територіального розвитку регіону», у яких передбачено застосування сучасних природоохоронних заходів щодо прилеглих території в районі розміщення виробничих комплексів. Тому при проектування будівництва необхідно дотримуватися цих вимог. Для прикладу, нормативна зона таких комплексів згідно державних санітарних правил передбачена довжиною у 300 метрів.

Цей проект пройшов усі погоджувальні процедури у відповідних відомствах та 2.02.2017-го року його схвалила Волинська обласна рада рішенням №10/14, що передбачало: 1) необхідність розроблення детальних планів територій для розташування виробничих комплексів, пов’язаних із вирощуванням хутрових звірів, 2) обов’язкове проведення громадських слухань детальних планів територій, 3) отримання еколого-містобудівної оцінки фактів впливу цих комплексів на навколишнє середовище, 4) винесення детальних планів територій для розташування виробничих комплексів на розгляд архітектурно-містобудівних рад.

– Стосовно місця розташування звіроферми у Рожищенському районі для ТзОВ СП «Гірсам», то вся процедура розробки містобудівної документації дотримана та відбувається в межах чинного законодавства, – сказав начальник управління містобудування та архітектури ОДА Микола Томчук.

Аналогічна ситуація і з проведенням процедури оцінки впливу на довкілля. Це стосується оприлюднення у друкованих та інтернет ЗМІ інформації про свої наміри, аби громадськість могла повідомити свої зауваження чи пропозиції. Також повідомлено через газети й про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля, які відбулися у липні 2018-го року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коли бабло поперек горлянки стане?
Відповісти
А громадськість -ПРОТИ!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні