--> Особливості та історія появи пшеничного пива | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Особливості та історія появи пшеничного пива

0
1
Особливості та історія появи пшеничного пива
Баварія – унікальна частинка Німеччини, де з'явилася безліч сортів пива. Варити пінне там почали ще в стародавні часи, а в середньовіччі активно розробляти рецептури нових хмільних напоїв. Тоді й з'явилося незвичайне пиво сонячного відтінку з легким смаком.

Назвали його «Пшеничне».

Новинка швидко знайшла своїх шанувальників і набула популярності. Основою для її виготовлення слугував інгредієнт, який раніше пивоварами не використовувався. Це пшениця. Сьогодні незвичайне хмільне вміють варити і в Україні. Пшеничне пиво з Умані – яскравий доказ сказаного.

Початок популярності «Вайсбір»

Чому вирішили використовувати пшеницю при виробництві пінного? На експерименти зі складом пивовари пішли тому, що європейські фермери в великій кількості вирощували 2 злакові культури. Мова йде про пшеницю та ячмінь. Пивовари вирішили змішати 2 злаки. Результат експерименту їм сподобався! Німцям припав до смаку новий сорт пива «Вайценбір».

Коли почалося масове виробництво освіжаючого «сонячного» пива?

У деяких джерелах написано, що з 1040 року. Якщо зануритися в минуле, інформація підтвердиться. У той час дійсно в місті Фрейзінгі працювала пивоварня Weihenstephan. Її фахівці першими освоїли нову технологію виробництва пінного з використанням пшениці.

Особливості варіння

Прийнято вважати, що справжнє пшеничне виробляють тільки німці. Однак сучасним українським пивоварам це завдання теж під силу. Фахівці компанії «Уманьпиво» роблять пшеничне на сучасному німецькому обладнанні згідно з унікальними технологіями, якими поділилися колеги з Німеччини. Світле уманське пшеничне пиво сподобається тим, хто любить напої з:

вираженим відтінком солоду;
легкою приємною кислинкою;
ненав'язливою солодкістю;
чітким присмаком хмелю.

Краще українське пшеничне має міцність в 4,4% і щільність в 11%. Купити його можна в пляшках і на розлив в спеціалізованих точках продажу, де реалізують живе пиво без хімічних складових.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні