Як у Луцьку людей вчили переходити дорогу. ФОТО

2
8
Як у Луцьку людей вчили переходити дорогу. ФОТО
У Луцьку патрульні вчили пішоходів переходити дорогу у дозволеному місці.

Про це повідомляє прес-служба патрульної поліції Волинської області.

Пенсіонери, діти, молодь, люди середнього віку, велосипедисти, з ціпками і дитячими візочками, - таких пішоходів сьогодні зупиняли наші інспектори та проводили з ними профілактичні бесіди.

Причина зупинки – перехід дороги у невстановленому місці. Хоча, це не завжди був перехід, частіше це було хаотичне перебігання між автомобілями. У бажанні скоротити час люди свідомо наражали себе на небезпеку, кидаючись під колеса транспортних засобів. Але громадяни порушували не лише задля скорочення часу, окремі пояснення були досить дивні: «у мене болить спина», «мені так зручно», «я тут ходила і буду ходити» тощо.

Цікаво було спостерігати, як на проспекті Грушевського чи проспекті Соборності люди лише ступали на проїжджу частину, але, побачивши патрульних, передумували і йшли до світлофора чи пішохідного переходу, які, до речі, розміщуються буквально за 10-20 метрів.
Однак, більшість людей не стримували і люди в формі. Інспектори чемно розмовляли з порушниками, наголошуючи на неухильному дотриманні правил дорожнього руху та спрямовуючи в напрямку світлофора чи переходу.

Особливо запам’яталась пенсіонерка з внучкою на проспекті Соборності: спочатку жінці зробили зауваження, щоб не наражала себе і внучку на небезпеку та вказали на світлофор неподалік. Жінка пройшла кілька метрів і знову хотіла перейти у невстановленому місці. Та внучка відтягнула бабусю від проїжджої частини, за кілька секунд вони вже спокійно переходили дорогу на зелене світло світлофора.

Інспектор зі зв’язків з громадськістю Роман Ткачук наполегливо рекомендував кожному порушнику дотримуватись правил безпеки на дорозі, адже людині легше пройти кілька метрів до переходу чи світлофора, ніж водієві – різко загальмувати, спричиняючи аварійну ситуацію. «Люди порушують, бо в них це в голові – от їм так зручно, і все! Крім цього, за дане порушення передбачено штраф всього лише 51 гривня. Дивує таке халатне ставлення до власного життя і життя інших», - додає інспектор.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Штраф 510 грн треба.
Відповісти
Тупа лидина живе безумовними рефлексами. Палкою по голові - простий дієвий просіб.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні