На Волині зменшилась кількість хворих на кір

0
-3
На Волині зменшилась кількість хворих на кір
На Волині за останній тиждень зареєстровано 110 випадків хвороби проти 119 попереднього тижня.

Про це інформують на сторінці Волинської ОДА у Фейсбуці.

За оперативними даними, захворюваність на кір в країні за останній тиждень зменшилася на 15,7%. Зокрема, Волинь залишається на сьомому місці по Україні (після Хмельницької, Тернопільської, Рівненської, Вінницької, Чернівецької та Київської областей) за показниками захворюваності на кір.

За останній тиждень зареєстровано 110 випадків хвороби проти 119 попереднього тижня. До слова, на піку епідемічного ускладнення захворюваність становила 196 осіб за тиждень.
Щоденно фіксується від 8 до 20 захворілих.

Продовжують виникати спалахи в дитячих організованих колективах, закладах освіти та у побуті. Проте, вони не набувають великого поширення, кількість постраждалих в осередках зменшується.
Епідемічний процес підтримується за рахунок збільшення кількості захворілих серед дорослих, оскільки імунний прошарок серед них невисокий. За останній тиждень захворюваність серед дітей та дорослих розподілилася порівну. Серед дорослих захворілих 51% — це працююче населення. За останній тиждень захворювання зареєстровано серед медиків, працівників освіти (по 4 особи), працівників сфери обслуговування (3 особи).

За попередній тиждень найбільше хворих зафіксовано в м. Луцьку (26 осіб), Луцькому районі (17 осіб), Горохівському (13 осіб), Ковельському, Ківерцівському районах (по 8 осіб), в інших районах – від 7 до 1. У Турійському, Маневицькому, Любешівському районах захворюваність не реєструвалась.

Область забезпечена достатньою кількістю якісної вакцини КПК (проти кору, паротиту та краснухи) виробництва Бельгії та США. Зробити щеплення вакцинами, закупленими державним коштом, можна в закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу.
Теги: волинь, кір
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні