--> У Луцьку просять поліпшити якість «пакунка малюка» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку просять поліпшити якість «пакунка малюка»

0
-2
У Луцьку просять поліпшити якість «пакунка малюка»
У Луцьку просять оптимізувати цінність «пакунок малюка», зокрема щоби його склад був ліпшої якості і видавали його вчасно.

Відповідну петицію зареєструвала 4 березня Олена Петрошук.

З вересня 2018 року в Україні запроваджено допомогу "пакунок малюка", який спрямований на стартову підтримку для новонароджених.

"Така допомога давно успішно практикується в інших європейських країнах, але видається вона заздалегідь до пологів, завдяки чому може зменшити витрати на збір речей у пологовий будинок, уникнути їх дублювання, адже частина речей необхідна вже у перші дні після народження дитини, а через місяць може втратити свою актуальність", - йдеться у повідомленні.

Для оптимізації цінності "пакунка", авторка петиції просить більш професійно підійти до питання якості пакунка, зоерема – не допускати речей невідомого походження, з сумнівним складом, з не натуральної сировини, а також контролювати за вчасною видачею пакунка протягом 1-3 дня з народження (а не протягом місяця).

Щоб виключити ситуацію відсутності "пакунків", лучанка пропонує щомісяця визначеному працівнику в пологовому подавати дані щодо кількості жінок, яким видані листки непрацездатності у зв'язку з вагітністю та пологами (тобто кількості потенційних отримувачів "пакунків" у наступні два місяці), у відповідний підрозділ соціального центру.

"Так, на основі сформованого запиту попередньо у пологовий будинок доставлятимуть необхідну кількість допомоги, яку видаватимуть кожному новонародженому – доречно протягом першого-третього дня його життя (а не коли пощастить", - зазначає Оленам Петрошук.

Петиція зареєстрована 4 березня. До кінця збору підписів залишилось 14 днів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні