Безвіз у деякі країни можуть скасувати, - МЗС України

1
1
Безвіз у деякі країни можуть скасувати, - МЗС України
Міністерство закордонних справ (МЗС) має намір переглянути умови поїздок, у тому числі доцільність збереження безвізового режиму, для громадян тих іноземних держав, які систематично порушують права українських туристів.

Про це повідомила речник МЗС Катерина Зеленко на брифінгу, передають Українські Новини.

"Будемо оцінювати масштаб і характер порушень прав українців за кордоном і ступінь готовності урядів іноземних держав боротися з випадками порушень законодавства у процесі працевлаштування українців. У разі, якщо іноземні уряди не будуть належним чином ставитися до боротьби з нелегальним працевлаштуванням українських громадян, якщо права українських туристів порушуватимуться систематично, ми переглядатимемо умови поїздок громадян, у тому числі доцільність збереження безвізового режиму для громадян тих країн, де права наших співвітчизників постійно порушують", - сказала вона.

Зеленко зробила таку заяву в контексті ситуації з Ізраїлем.

"15 лютого в аеропорту "Бориспіль" 35 громадянам Ізраїлю відмовили у в'їзді на територію України через відсутність достатніх коштів або непідтверджену мету візиту. У відповідь Ізраїль затримав цілий літак з України зі 140 українськими громадянами на кілька годин. Ситуацію вдалося врегулювати, але проблема є системною і її необхідно вирішувати", - пояснила вона.

Спікер МЗС повідомила, що Україна передала ізраїльській стороні ноту, в якій зазначено, що захист прав українських громадян, у тому числі під час їх короткострокових закордонних поїздок і проживання за кордоном протягом тривалого часу, є одним із пріоритетів уряду України.

"Ми попросили ізраїльську сторону надавати нам інформацію про існуючу в Ізраїлі законодавчу і нормативну базу щодо недопущення нелегального працевлаштування в Ізраїлі, а також адміністративної, цивільної та кримінальної відповідальності за виявлені факти незаконного працевлаштування іноземних громадян фізичними та юридичними особами Ізраїлю", - додала вона.

Зеленко зазначила, що робота з ізраїльською стороною проводиться і висловила надію на просування у цьому питанні.

Як відомо, більше двох мільйонів українців скористалися безвізом із початку дії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ізраїль це не велика втрата для Україн. Але це не допустять ніколи жиди, тому що це гроші
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні