На скандальній ділянці на Рівненській у Луцьку збудують багатоповерхівку

2
8
На скандальній ділянці на Рівненській у Луцьку збудують багатоповерхівку
Змінили цільове призначення скандальної земельної ділянки на вулиці Рівненській, 119 у Луцьку.

Про це стало відомо у середу, 27 лютого, під час сесії Луцької міської ради.

Нагадаємо, 26 липня ще 2017 року на сесії Луцької міської ради депутати проголосували за надання ТОВ «Житловий квартал» дозволу на відведення земельної ділянки для будівництва житлового комплексу на вулиці Рівненській, 119, де були теплиці колишнього комунального підприємства «Зелене господарство Луцька».

Як вдалося з’ясувати, наближеними до цього підприємства є депутат Луцької міської ради Сергій Була та заступник міського голови Костянтин Петрочук. Ринкова вартість землі може сягати 40 мільйонів гривень, втім, підприємству вона дісталася за 2,6 мільйона.

8 лютого 2018 року під час розгляду питання щодо Рівненської, 119 на сесії Луцької міськради виник серйозний скандал. Депутати від опозиції заявили, що це дерибан землі, і намагалися зняти питання з порядку денного, втім, для цього голосів не вистачило. Тоді депутати почали блокувати трибуну, а Григорій Пустовіт викликав поліцію. Зокрема, депутат Павло Данильчук приніс у раду колонку і увімкнув гучно музику з метою зірвати голосування за скандальний проект рішення.

За це Костянтин Петрочук написав на нього заяву у поліцію. Колонку в Данильчука намагалися відібрати працівники муніципальної варти. Це спричинило перші словесні перепалки і шарпанину у сесійній залі. Було оголошено декілька перерв поспіль у пленарному засіданні.

Сесія затягнулася на 12 годин.

Близько опівночі депутати знову почали чубитися, у конфлікт також втрутилася муніципальна варта і невідомі чоловіки.

Незважаючи на бійки, спроби блокувати трибуну та гучну музику, за рішення про надання землі в оренду ТОВ «Житловий квартал» проголосувало 23 депутати. Землю площею майже 2 гектари передали в оренду на 10 років.

Представники громадянського суспільства Луцька (а це журналісти, громадські активісти і блогери) одностайно засудили події в Луцькій міськраді, зазначивши, що депутати себе повністю дискредитували. Після цих подій у Радикальній партії Олега Ляшка відхрестилися від своїх однопартійців Костянтина Петрочука, Сергія Були та Аркадія Соломатіна. Наступного дня Олег Ляшко заявив: «За тушок у Луцькій міській раді відповідає Палиця». Засудив події у раді і тодішній голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Так, під час сесії Луцькради у середу, 27 лютого, депутати підтримали проект рішення зміну цільового призначення на вулиці Рівненській, 119 площею 1,9143 га для будівництва та обслуговування багатоквартирних будинків з вбудовано-прибудованими нежитловими приміщеннями.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото тепер оті депутати які фактично "подарували" оту ділянку забудовнику відшкодовують різницю вартості з власної кишені! Або притягнути їх до відповідальності за крадіжку громадської власності!
Відповісти
Злодії від влади вкрали у міста понад 30 млн. грн. І це тільки по одному об'єкту!!! Скільки вулиць можна відремонтувати за вкрадені кошти? Скільки дахів перекрити! Звісно такі речі задарма не роблять - після завершення будівництва буде цікаво подивитися, скільки депутатів та їх родичів стануть власниками квартир!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні