У Ківерцівському районі селищна голова вирізала сквер на дрова для школи

1
-4
У Ківерцівському районі селищна голова вирізала сквер на дрова для школи
У селі Залісоче Ківерцівського району селищна голова розпорядилася вирізати десять лип у сільському сквері, бо немає чим опалювати школу.

Про це «Волинь24» повідомили місцеві мешканці.

В селі Залісоче біля пам’ятника жертвам війни голова селищної ради Галина Романова вирізала десять дерев липи. За словами місцевих жителів, селищна голова каже, що нема чим опалювати школу, тому змушена була порізати дерева у сквері.

Втім, жителі сумніваються, що це дійсна причина зрубу дерев. Зокрема, місцева жителька Надія розповідає, що у селі є дорога, захаращена деревами. За словами жінки, якщо розчистити цю дорогу, то дров вистачило б на три роки.

«Вона швидше всього їх продає. Тому, що сказала, що це в Дідичівську школу. Але ті хлопці, які фотографували зрізані дерева, кажуть, що їх везли підводою, і вже через двадцять хвилин віз розвантажили. Підводою неможливо заїхати в Дідичі так швидко», - переконана Надія.

«Вона порізала здорові дерева, при тому, що мій покійний тато їх садив, і мені дуже боляче», - розповідає жителька села.

Обурений подіями і місцевий активіст Ярослав Мисковець.

«Скверик, який би він не був, він стояв. Там дерева росли, липи. Селищна голова надумала повирізати дерева. І вирізали під корінь. Поглумитися. Я до неї підходив запитати, чи є в неї відповідне рішення. Вона сказала, що є рішення, але мені його не показала. Вона сказала, що це на опалення школи. І сказала, що хочуть реконструювати цей сквер. Але для того, щоб реконструювати сквер не обов’язково вирізати дерева під корінь, їх можна підчистити, сформувати крони. Можна це зробити цивілізованим способом, а не варварським», - обурюється Ярослав Мисковець.

«Вона частину тих дров вивезла в школу. Знайшла місцевих п’яничок і домовилася з ними щоб погрузили на підводу і возили, продавали по селах», - припускає активіст.

«Я думаю, що якщо проводяться роботи по упорядкуванню скверу – має бути програма сільського бюджету, фінансування тощо. Вона би могла звернутися до людей, навіть до моїх знайомих. І ми би прийшли і без всякої оплати допомогти прибрати сквер. Я зробив їй зауваження, то тепер вона зі мною навіть не вітається. Якщо в сільраді є рішення, то його треба було довести до громади», - переконаний чоловік.

В свою чергу у Дідичівській селищній раді вважають своє рішення законним.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Брєд! Кричать і будуть кричати! Не вгодиш! Впаде старе дерево на памятник то верещатимуть, що голова погана не зрізала! Активісти краще б хоч раз в рік вийшли і прибради в скверику, а не горлопанили дурниці! Там не сквер а джунглі були!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні