У Любешеві анонім повідомив про п'яного водія

0
-1
У Любешеві анонім повідомив про п'яного водія
У Любешеві затримали п'яного чоловіка, який керував авто.

24 лютого приблизно о 21:30 на лінію «102» надійшов анонімний дзвінок про те, що по вулиці Незалежності селища Любешів рухається легковий автомобіль «ВАЗ-2121», за кермом якого п’яний водій, - повідомляє прес-служба Любешівського відділення поліції.

Поліцейські, які отримали орієнтування, одразу встановили авто та подали звуковий сигнал про його зупинку.

"Працівники поліції попросили пред’явити посвідчення водія та реєстраційні документи на транспортний засіб. Однак, посвідчення водія, як виявилось, 25-річний кермувальник легковика, ще не отримував. При цьому поліцейські запідозрили, що він вживав алкогольні напої перш ніж сів за кермо: з ротової порожнини водія відчувався запах алкоголю, мова його була невиразною та не чіткою.
У присутності двох свідків правоохоронці запропонували пройти 25-річному кермувальнику огляд на стан сп’яніння за допомогою спеціального приладу «Драгер» та медичний огляд на стан сп’яніння у Любешівській ЦРЛ. Проте водій відмовився", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим його відсторонили від керування автомобілем і у присутності свідків склали протокол за ч.1 ст.130 КУпАП (Керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

"Рішення по справі буде прийнято Любешівським районним судом.
Відповідно, об’єктивна сторона правопорушення полягає у керуванні транспортними засобами особами в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в стані такого сп'яніння чи під впливом таких лікарських препаратів, а так само відмова особи, яка керує транспортним засобом, від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або щодо вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції", - зазначили у поліції.

Водію загрожує штраф у розмірі 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права керування транспортними засобами на строк 1 рік.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні