--> Луцьке підприємство хоче відібрати в облспоживспілки ринок «Завокзальний» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Луцьке підприємство хоче відібрати в облспоживспілки ринок «Завокзальний»

0
-4
Луцьке підприємство хоче відібрати в облспоживспілки ринок «Завокзальний»
КП «Луцькі ринки» знову пробуватиме повернути земельну ділянку для обслуговування ринку «Завокзальний».

Про це стало відомо у середу, 20 лютого, під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Нагадаємо, у лютому 2009 року Луцька міська рада надала Волинській обласній спілці споживчих товариств в оренду землю загальною площею 35294 квадратні метри. На цій земельній ділянці розташовані будівлі, споруди торгового комплексу «Завокзальний».

Потому у 2011 році договір продовжили на 22 роки.

У травні 2015 року міська рада ухвалила рішення про припинення договору оренди землі. Потому в червні 2018 року ухвалила рішення про надання КП «Луцькі ринки» в постійне користування земельної ділянки для обслуговування ринку «Завокзальний».

В судовому засіданні представник Луцької міської ради зазначив, що однією із підстав розірвання договору було те, що продали приміщення магазину промислових товарів загальною площею 200 кв. метрів на вулиці Карпенка-Карого, 1.

Суд констатував, що приміщення магазину, про який йде мова, є надбудовою над вже наявне приміщення туалету, який належить спілці на праві власності, а отже в цьому випадку потреби виділення земельної ділянки не було.

Врешті, суд вирішив, що Луцька міська рада порушила право мирного володіння майном, яке захищається на такому ж рівні, що й право власності.

Апеляційну скаргу залишили без задоволення, а попереднє рішення господарського суду — без змін.

А ним визнано недійними та скасовано рішення Луцькради про припинення договору оренди землі від 20.02.2009 року та рішення Луцької міської ради від 05.06.2018 року «Про надання КП «Луцькі ринки» в постійне користування земельної ділянки для обслуговування ринку «Завокзальний» на вул. Карпенка-Карого, 1».

Постанова апеляційного господарського суду може бути оскаржена у Верховному Суді.

Під час засідання виконавчого комітету заступник директора КП «Луцькі ринки» Михайло Ломага розповів, що Луцька міська рада знову пробуватиме повернути земельну ділянку на ринку «Завокзальний».

«Я впевнений в тому, що і міська рада, і ми будемо працювати над наступною заявою, аби повернути цю та іншу ділянку до комунального підприємства. Наше чи не головне завдання – це наведення порядку на ринках, реконструкція Старого ринку, аби та ділянка відповідала концепції Луцького замку», – сказав Михайло Ломага.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні