У Луцьку хочуть зняти меморіальну дошку письменнику, який засуджував українську державність

0
-1
У Луцьку хочуть зняти меморіальну дошку письменнику, який засуджував українську державність
У Луцьку з будівлі на вулиці Богдана Хмельницького збираються демонтувати пам'ятну дошку, яка присвячена комуністичному письменнику Ярославу Галану.

Про це йдеться у відповідному проекті рішення виконавчого комітету.

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про благоустрій територій», враховуючи інформацію, розміщену на сайті Українського інституту національної пам’яті, що Галан Ярослав Олександрович (1902-1949) включений до Списку осіб, які підпадають під закон про декомунізацію, виконавчий комітет міської ради

У разі підтримки цього рішення виконкомом, департаменту житлово-комунального господарства доручать демонтувати меморіальну дошку на честь Галана Я. О. на фасаді будівлі № 12 на вулиці Богдана Хмельницького.

Довідково:

Ярослав Галан - український комуністичний письменник, журналіст, педагог, член КПЗУ, писав українською і польською мовами.

У воєнні та повоєнні роки Ярослав Галан засуджував ідеї української державності, називав українську революцію — «жовтоблакитним маріонетковим балаганом типу 1918 року», критикував ОУН і УПА, а також греко-католицьку церкву. Автор статті «Плюю на Папу», як відповідь на відлучення його від Церкви папою Пієм XII.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні