З бетонною штангою і буржуйкою: як юні волиняни тренуються у столітній хаті. ВІДЕО

0
5
З бетонною штангою і буржуйкою: як юні волиняни тренуються у столітній хаті. ВІДЕО
Показали, як юнаки нарощують м’язи у поліському селі Бірки, що в Любешівському районі.

Стару хату хлопці із волинського села називають «качалка», пише «Суспільне Волині».

Нагадаємо, на Волині підлітки власними силами облаштували «тренажерний зал» у занедбаній хатині і обладнали його саморобним спортінвентарем з металобрухту та бетону.

Ходять у «качалку» нарощувати м’язи, розповідають парубки, тричі на тиждень. Власник столітньої будівлі - батько одного із них, Владислава Невірця.

«В нас не було, де качатися – що на дворі качатися, то краще тут, під кришою. Я батька попросив, і він дозволив тут качатися», - зізнається Владислав Невірець

Олексієві Ковалику – 18. Він найстарший серед 8-ми хлопців, які тягають залізо у цій хаті.

«Кожен день розписаний за своїм графіком на свою групу м’язів. Наприклад, в понеділок ми качаємо груди-біцепс, в середу спина-тріцепс, в п’ятницю — ноги і плечі. Якось так ми займаємось – збираємось ввечері у вільний час від роботи і займаємось», – розповідає спортсмен.

Аби взимку в тренажерному залі не було холодно – хлопці запалюють буржуйку.

Хлопці скинулися грішми і купили гантелі, боксерську грушу та рукавиці. Анатолій Переведенець, який тут займається, каже: якщо захотіти – і в цих умовах можна зміцнити м’язи.

Односельчани бажання хлопців займатися спортом підтримують. В школі дозволили займатися у спортзалі. Хлопці відмовились, кажуть, хочуть мати свій куток.

Нині у селі підшукали нове приміщення, де хлопці могли б займатися спортом.

«Знайшли такий варіант, що в центрі села є пуста хатинка, це власність релігійної громади села, запропонували допомогти з ремонтом і розмістити їх там. З часом придбався б із селищного бюджету спортінвентар», – каже секретар Любешівської селищної ради Володимир Сергійчук.

У новому тренажерному залі за кілька тижнів хлопці хочуть зробити прийнятні умови для тренувань. Спортсмени із райцентру подарували сільським бодібілдерам кілька штанг та гантелі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні