Волинянка використовує губки для посуду, щоб виростити болгарський перець

1
2
Волинянка використовує губки для посуду, щоб виростити болгарський перець
Волинянка пророщує болгарський перець на губках.

Про це пише Gazeta.ua.

"Солодкий перець пророщую на губках для миття посуду. На них насіння має полежати три дні перед посівом. Виглядає як бутерброд", — говорить Галина Борисенко, 51 рік, із міста Ківерці Волинської області.

Намочує в теплій воді дві кухонні губки. Можна додати стимулятор росту, талий сніг або сік алое. Віджимає їх. На одну насипає насінини перцю. Накриває іншою губкою і скріплює резинкою. Кладе в пакет, вдихає повітря і щільно замотує.

"Вуглекислий газ допоможе насінню краще проростати", — пояснює.

Кладе пакет із губками вдень на гарячу батарею, а на ніч — у холодильник. У серветку чи туалетний папір краще не класти, бо насіння попечеться.

"В кожній насінині є блокатор росту, що гальмує проростання. Його руйную закалюванням при чергуванні температур. Завдяки цьому не тільки стрімко ростуть паростки, а й розсада потім не витягується", - каже жінка.

Три-чотири дні тримає насіння на губках. Потім сіє в контейнер і накриває склом. Після того, як проросте, скло знімає. Коли з'являються три справжніх листки, пересаджує в окремі стакани.
Теги: рослини
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А ще можна порося виростити у ванні і кури у спальні
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні