У Любешеві відреставрують пам'ятку архітектури

0
-1
У Любешеві відреставрують пам'ятку архітектури
Любешівська селищна рада має намір відреставрувати пам’ятку архітектури національного значення «В’їзна брама».

Про це повідомляється на сайті Любешівської громади.

"Оскільки питання відновлення цього історичного об'єкту, що є візитівкою громади, неодноразово піднімали мешканці селища, селищна рада звернулася до проектного інституту щодо розробки проектно-кошторисної документації на реставраційні роботи", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що проектанти розробили реставраційне завдання, наразі очікують його погодження в Міністерстві культури України.

Історія пам'ятки: Садиба Чарнецьких розміщена в районному центрі Волинської області – невеличкому містечку Любешів.

Садиба була збудована в Любешові у 18 столітті меценатом М. Вишневецьким. Разом з нею також створили парк і в'їзні ворота.

Пізніше маєток перейшов у власність родини Замойських, потім – Мнишекам. У 1754 році будинок став власністю Я. Чарнецького. Садиба була у володінні сім'ї до Другої світової війни. Після її закінчення палац Чарнецьких був зруйнований.

Територія садиби Чарнецьких При в'їзді на територію садиби стоять кам'яні ворота, виконані в стилі бароко. Довкола розкинувся ландшафтний парк, який знаходиться на березі річки Стохід.

Тут росте понад 80 видів кущів та дерев. На сьогодні парк знаходиться в занедбаному стані. Він входить до складу Національного природного парку «Прип’ять-Стохід».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні