На Закарпатті копію Томосу виставили для широкого загалу

1
-5
У четвер, 7 лютого, в приміщенні Закарпатської ОДА представили для загального ознайомлення копію Томосу про автокефалію Православної церкви України.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Копія Томосу, яку ми сьогодні презентуємо в атріумі Закарпатської ОДА, була зроблена на моє особисте прохання в Києві", - розповів єпископ Варсонофій.

Священик пояснив, що виставку копії Томосу відкрили, оскільки Закарпаття - віддалений регіон від Києва і не кожен закарпатський вірянин може собі дозволити подивитися на оригінал документу, який перебуває в національному заповіднику Софії Київській.

Після презентації копії Томосу в облдержадміністрації її повезуть у кожну парафію Закарпатської єпархії ПЦУ.

"Ми влаштовуємо таку акцію, аби кожен вірянин мав змогу доторкнутися до історії. Це дасть підняття морального духу парафіям, укріплення у вірі, а також можливість побачити документ, на який українці чекали більше тисячи років", - зазначив єпископ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
- тендер відкрито!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні