У Луцьку дитину, яка перехворіла на кір, але не має щеплення – пустили до школи

0
1
У Луцьку дитину, яка перехворіла на кір, але не має щеплення – пустили до школи
Учениця Луцької ЗОШ №11, яку понад два тижні дирекція школи не допускала до навчання через відсутність щеплення від кору, від завтра – 7 лютого зможе навчатися у школі. Щоб відстояти права дитини, батько дівчинки прийшов до школи з адвокатом.

Про це йдеться в сюжеті "UA:Волинь".

Нагадаємо, у луцькій школі не допускали до навчання дитину, яка перехворіла на кір.

Батько школярки Сергій Берчук розповів, що дівчинка перехворіла кором у 2012 році. Щеплення не має. Через це її не допускали до навчання.

За словами чоловіка, вони принесли у школу довідку про те, що дитина перехворіла кором, відтак у неї є можливість і законні підстави відвідувати навчальний заклад. Однак дирекція школи на це не звертала уваги. Понад два тижні дитина не відвідувала навчальний заклад.

Батько прийшов до школи з адвокатом.

Адвокат Сергія Берчука Ірина Масич стверджує, що це пряме порушення прав дитини на освіту, яке передбачене Конституцією.

"Батьки дитини надали довідку про те, що вона перехворіла у свій час цим захворюванням, відтак може відвідувати навчальний заклад", – пояснює адвокат.

За словами батька школярки, вони зробили аналіз на наявність антитіл до кору в організмі дочки. Результат дослідження підтвердив, що імунітет до кору в дитини є.

Директор школи Наталія Гаць пояснила, що у своїх діях керувалася листами та розпорядженням облдержадміністрації та Законом України про захист населення від інфекційних хвороб, а також наказом Міністерства охорони здоров’я.

Головний лікар Луцької міської дитячої поліклініки Оксана Лєщинська також зазначила, що у проведенні щеплень керується наказом Міністерства охорони здоров’я №595 і зауважує, що навіть якщо є антитіла, то всеодно рекомендовано робити щеплення, тому, що нині високий ріст захворюваності на кір.

Щоб вирішити ситуацію, яка склалася, батько дівчинки прийшов до директорки школи із адвокатом й показали результати аналізів.

Директор школи повторила, якими нормативними актами керується у своєму рішенні. Побачивши аналізи школярки на наявність антитіл до кору, зауважила, щоб ці довідки показали комісії ЛКК, адже вона не лікар.

Врешті зауважила, що якщо в дитини є антитіла, і якщо вона здорова, нехай наступного дня приходить до школи, але якщо дитина захворіє, за це вона відповідальності не нестиме.

7 лютого школярку допустять до навчання у ЗОШ №11.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні