Волинські патрульні показали «п’яні» окуляри. ФОТО

0
4
Волинські патрульні показали «п’яні» окуляри. ФОТО
У Луцьку в управлінні патрульної поліції Волині правоохоронці продемонстрували «п’яні» окуляри, які передають стан водія напідпитку.

Презентували окуляри у вівторок, 5 лютого, на прес-конференції патрульної поліції Волині.

«П’яні» окуляри Україна запозичила у США. А волинські патрульні почали використовувати «п’яне» диво близько місяця тому.
Зазвичай, патрульні відвідують автошколи і тестують окуляри на учнях, щоб майбутні водії усвідомили, як небезпечно керувати автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

«За допомогою спеціальних лінз вони імітують п’яного водія. Окуляри дають змогу зрозуміти, як важко керувати в стані алкогольного сп’яніння, адже п’яний водій – це потенційний вбивця», – розповів тимчасовий виконувач обов’язків прес-секретаря патрульної поліції у Волинській області старший інспектор Богдан Павлович.

Охочі мали змогу випробувати на собі, як це їхати п’яним за кермом.
«П’яні водії» спочатку проходили без окулярів дистанцію по рівній і кривій лінії, а потім одягали окуляри. Якщо по рівній лінії дехто зміг пройти впевнено, то крива стала для усіх перешкодою і без підтримки патрульного подолати її не змогли.

Олександр Зелінській, протестувавши окуляри, поділився враженнями: «Дійсно, це наче перебування у стані алкогольного сп’яніння – хилить в різні боки і не розумієш від чого, бо ж зараз не п’яний. Координація рухів взагалі порушена».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні