На сміттєзвалищі в Брищі будують щось без документів, – голова ОТГ

0
-1
На сміттєзвалищі в Брищі будують щось без документів, – голова ОТГ
На полігоні твердопобутових відходів у селі Брище виявили порушення з боку фірми, яка видобуває метан.

Про це повідомила голова Княгининівської громади Олена Твердохліб у "Фейсбуці".

"Найбільша проблема нашої громади – полігон ТВП в селі Брище.
Він в нас на території, але не наш", – зазначає очільниця громади.

Олена Твердохліб розповідає, що було виявлено факт відведення фільтрату за межі ділянки на полігоні, де зараз видобуває метан компанія "Clear Energy": "2 лютого 2019 року під час чергового обстеження полігону робочою групою, було виявлення факт будівництва споруд, які будуються без дозвільних документів (або ж про наявність яких нас ніхто не повідомив), в результаті побудови яких буде добуватись метан вже на діючому полігоні".

За словами голови Княгининівської ОТГ, земельна ділянка є власністю Луцької райдержадміністрації і передана в оренду департаменту ЖКГ, який в свою чергу віддав частину ділянки в суборенду для розміщення комплексу по переробці метану в електричну енергію "Clear Energy".

У коментарі «Волинь24» голова Луцької РДА Тарас Яковлев пояснив, що райдержадміністрація не уповноважена займатися контролем за законним чи незаконним будівництвом.

Він розповів, що сьогодні отримав листа від Олени Твердохліб щодо цього питання.

"У листі Олена Твердохліб зазначила, що внаслідок обстежень, які проводять періодично разом з представниками Луцької міської ради, на полігоні виявили наступні факти, і просять мене розібратися. Я ознайомився з листом і буду реагувати. Дам доручення своєму архітектору, щоб він подивився чи видавав містобудівні умови на обстеження. Будемо з’ясовувати, що вони мають на увазі, бо на полігоні у Брищі я не був з часу мого звільнення з посади першого заступника Луцького міського голови, і про що йдеться мова, відверто кажучи, наразі не знаю", – зазначив Тарас Яковлев.

Він запевнив, якщо там дійсно є якісь порушення, зокрема незаконні будови – вживатимуть відповідних заходів:

"Будемо інформувати відповідні органи і притягувати порушників до відповідальності та приводити їхні дії у відповідність до тих договорів які є. Якщо ні, то будемо застосовувати інші методи, передбачені чинним законодавством", – наголосив голова Луцької РДА.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні