«Інтер» приїхав на Волинь «зробити картинку» про перехід церковної громади

2
2
«Інтер» приїхав на Волинь «зробити картинку» про перехід церковної громади
Знімальна група проросійкого каналу з Києва з’явилася у селі, коли парафіяни відчиняли церкву.

За словами жительки села Олена Невідомської, до настоятеля церкви Володимира Мелеся у селі Садів Луцького району у суботу, 2 лютого, звернулися жителі села, щоб той віддав ключі від храму, пише Район.in.ua.

Священик відмовився віддавати людям ключі під приводом того, що не визнає Православну церкву України, за перехід у яку 203 прихожан висловилося на зборах 24 січня. Проти проголосувало всього 20 осіб.

«Ми знаємо, що згідно українського законодавста церква є власністю громади і дві третини голосів достатньо для того, що зробити вибір, до якої конфесії ми маємо належати. Тому у відповідь на дії настоятеля ми провели голосування за зміну замків у церкві. «За» проголосувало 133 присутніх. У момент, коли ми відкривали церкву, невідомо звідки взялися журналісти «Інтера». Ми вже знаємо, що вони приїхали робити картинку, адже ще минулого разу вони тут знімали і показали брехню», – схвильовано переповідає Олена Невідомська.

Додамо, що священики Волинської єпархії УПЦ МП взяли за практику не віддавати ключів від церкви громаді, навіть якщо люди проголосували за перехід у ПЦУ.

Так, зокрема, зробив благочинний, настоятель Бересечківського собору, але люди не стали відкривати храм. У селах Нічогівка і Серхів, церкви таки відкрили. А у селі Тельчів вчинили аналогічно як у Садові: провели збори, проголосували, склали акт і замінили замки.

Також вона розказала, що минулого тижня у селі працювала знімальна група місцевого телеканалу, журналісти якого також спотворили дійсність:

«На цьому каналі вилили бруд на вчителів, які збирали підписи за перехід у ПЦУ. Мовляв, ми робили це у робочий час. Але нагадаю, що 8-9 січня були канікули. 8 січня ми ходили після 16 години, а 9 січня вранці до початку робочого часу, це будь-хто підтвердить. А ще знімали як діти колядують, а показали, як 20 людей голосує за Московський патріархат», – пояснює Олена Невідомська.

Увечері садівці очікують нового священика, який має відправити молебень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Продажний канал,чому він ще працює?!
Відповісти
Я сама завжди була За українську церкву, та й зараз впринципі не проти, але коли сама побачила, як влада(місцева) агітує перехід, а їм в свою чергу, дають
такі вказівкии згори, якось бридко, що люди які не мають ніякого відношення до церкви,( а деякі і до віри) вирішують такі важливі питання. А ще коли бачу передвиборну агітацію, в якій маніпулюють церквою, наче нема інших важливих ПОЛІТИЧНИХ досягнень, не дуже приємно.
Я ЗА Українську церкву, але проти політики в церкві.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні