Волинянам нагадали, де можна рибалити взимку

0
2
Волинянам нагадали, де можна рибалити взимку
Волинським рибалкам нагадують, що з першого листопада й до закінчення зими заборонено промисловий, любительський і спортивний вилов риби на зимувальних ямах у водоймах.

Детальніше із переліком основних місць зимівлі водних біоресурсів в осінньо-зимовий період можна ознайомитися на сайті Державного агентства рибного господарства у Волинській області, - розповів головний державний інспектор відділу ОВБР "Рибоохоронний патруль" Богдан Дмитрук.

"Зимувальна яма - місце масового скупчення риб у заглибленнях дна річок і озер в зимовий період. Зазвичай на ямах зосереджуються риби одного виду, що забезпечує найкращі умови зимівлі. У проточних водоймах зимувальні ями знаходяться у найбільш глибоких місцях з уповільненою течією. В озерах і водосховищах вони розташовуються у зоні впадання річок, в місцях виходу підводних джерел", - зазначив інспектор.

Слід пам’ятати, що риболовля у заборонений період дозволена на ділянках для любительського рибальства за межами зимувальних ям. При цьому рибалити можна зимовими вудками із блешнею вертикального блешніння з гачком не більше №10, мормишкою, наживною й живцевою снастями. Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати 5 на рибалку.

За недотримання вищевказаних норм передбачена адмінвідповідальність - штраф від 34 до 680 грн. Крім штрафу за незаконний вилов нараховуються збитки за кожну виловлену рибину, наприклад:

судака – 510 грн,
сома — 425 грн,
щуки — 340 грн,
сазана (коропа) — 306 грн,
білого амура — 255 грн,
товстолобика — 255 грн,
білизни (жереха) — 255 грн,
ляща — 170 грн,
лина — 119 грн,
плітки — 85 грн,
краснопірки — 68 грн,
карася – 17 грн.
Теги: риба, озеро
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні