В Іваничівському районі діти віддали на ремонт церкви наколядовані гроші. ВІДЕО

1
-2
В Іваничівському районі діти віддали на ремонт церкви наколядовані гроші. ВІДЕО
У селі Грибовиця Іваничівського району діти пожертвували на храм наколядовані гроші.

Починаючи від Різдва, колядники щовихідних ходили селом із вертепом, вітали своїх земляків, бажаючи їм здоров’я, миру й благополуччя, - інформує БУГ.

Усі кошти вони пожертвували на благодійність – віддали їх на ремонт Свято-Покровської церкви.

Завдяки місцевій мешканці Світлані Мельник дітям вдалося зекономити на виготовленні костюмів – жінка власноруч готувала їм одяг для вистави. Транспортом для перевезення між локаціями для колядування забезпечили батьки і Петро Михалусь.

У театрально-мистецькому дійстві брали участь діти від 6-ти до 15-ти років. Цьогоріч благодійно колядували Тимофій Васильчук, Анна Тишко, Кирил Міндзя, Олександр Вишняк, Руслан Шимчук, Клим Малець, Артем Міндзя, Марко Конопко, Денис Конопко, Юлія Керсак, Анна Керсак, Юліана Степюк, Віктор Онуфрійчук, Владислав Онуфрійчук, Орест Міндзя, Вікторія Крайц.

«Люди хотіли це бачити. Вони запрошували діток в домівки показати це дійство. Для дітей виступи були хоч і втомливими, але й цікавими. Вони відчули, що потрібні людям, громаді. Благодійництво їх ніби окрилило», – розповів учитель Анатолій Гришин, який співає у церковному хорі.

Настоятель Свято-Покровського храму села Грибовиця висловив вдячність юним благодійникам.

«У нас зараз виконуються ремонтні роботи в церкві, тому допомога прийшла дуже вчасно. І все це завдяки дітям і батькам, які з розумінням віднеслися до цієї місії. Колядували і в сніг, і в мороз, але батьки підтримали діток, тому що це благе діло», – каже священик Олег Наконечний.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Попи не цураються ХАПАТИ навіть від дітей! ГРОШІ, ГРОШІ, гроші- ось віра та ПОПИ які!!!(
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні