Уляна Супрун виступила за легалізацію в Україні медичного канабісу

4
0
Уляна Супрун виступила за легалізацію в Україні медичного канабісу
На сайті Ради зареєстрували петицію з вимогою внести зміни до законодавства, щоб канабіс можна було використовувати у медичних та наукових цілях.

Чи виправдане таке використання, запитує в.о. глави МОЗ Уляна Супрун на своїй сторінці у Facebook. Науковці, лікарі та пацієнти по всьому світу кажуть, що так, - пише УНІАН.

Так, медичний канабіс допомагає полегшити страждання пацієнтів та нормалізувати самопочуття при низці тяжких захворювань і станів.

Тому використовувати його у медицині, звісно з певними застереженнями, – нормальна світова практика. Медичний канабіс має безліч доведених лікувальних та паліативних ефектів, і дозволений, наприклад, в 25 штатах США, Австралії, Канаді, його використання давно врегульовано в багатьох європейських країнах.

В Ізраїлі, Румунії, Македонії та Пуерто Ріко канабіс заборонений, проте дозволений у випадках невиліковних хвороб.

"Щодо України, то в нас повністю заборонено використання медичного канабісу в лікувальних та наукових цілях. Хоча застосування таких препаратів допомогло б майже двом мільйонам громадян, які страждають від хронічного болю та інших розладів", – наголосила Супрун.

Медичний канабіс застосовують у таких випадках:

◾ Хвороба Альцгеймера. Є істотні докази того, що регулярне помірне споживання канабісу допомагає сповільнити прогрес хвороби Альцгеймера та інших нейродегенеративних хвороб.

◾ Рак. Головною цінністю медичного канабісу є паліативна допомога онкохворим. Втім, клінічні дослідження на людях наразі показали можливість використання канабісу у лікуванні базальноклітинного раку.

◾ Хронічний біль. Масштабні рандомізовані подвійні сліпі клінічні дослідження показали ефективність та безпечність канабісу при хронічному болю.

◾ Синдром подразненого кишківника, в тому числі хвороба Крона та виразковий коліт. 50% пацієнтів із хворобою Крона повністю одужали, а 90% відчули значні покращення.

◾ Множинний склероз. Канабіс ефективний і безпечний паліативний засіб при цій хворобі. Крім того, дослідження вказують на можливий лікарський ефект канабісу у відновленні мієлінових оболонок нейронів при МС.

◾ Епілепсія в дорослих і дітей. Медичний канабіс знижує частоту і тривалість епілептичних нападів, в тому числі — в разі епілепсії, що не піддається медикаментозному лікуванню. ◾ Нудота і блювота внаслідок хіміотерапії.

◾ В США медичний канабіс призначають також в разі пост-травматичного синдрому і глаукоми.

◾ Є низка робіт, що вивчали ефективність медичного канабісу в разі тривожності, порушення сну, покращення апетиту в ВІЛ-інфікованих людей, депресії.

"Звісно, перед будь-яким призначенням лікар зважує користь та ризики застосування та виписує споживання таких препаратів лише за необхідності. Доступ пацієнтів до препаратів на основі канабісу — це реалізація їхнього права на медичну допомогу. Важливо підтримати легалізацію застосування медичного канабісу в наукових цілях та медицині... Долучайтесь та підписуйте петицію на сайті ВРУ", – закликала в.о. глави МОЗ.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Синдром супруна.
Відповісти
либа задоволена - вже косяка курнула
Відповісти
Вы вообще представляете что творится в Украине?!
У меня есть чувство нам подставляют какие то не настоящие новости и мы часто не получаем статьи из первоисточника.
Перебрав много источников попал на сайт https://ukrjizn.com/, где чувствуется что журналисты дают хоть какую то картину жизни в которой пребываем.
Очень важно в наше время отбирать настоящие средства массовой информации.
Вот еще одна актуальная статья, которая меня зацепила: https://ukrjizn.com/koli-bude-lito-v-2020-roci-v-ukra%D1%97ni/

Надеюсь Вам станет полезной.
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/biodinamichnij-posivnij-kalendar-na-gruden-dlya-ukra%d1%97ni.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/derzhavni-svyata/svyata-v-2017-roci-v-ukraini-po-misyacyam.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/skilki-zh-dniv-bude-u-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/novyj-rik/shho-odyagnuti-na-novij-rik-2017-pivnya.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/srednyaya-zarplata-v-ukraine.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні