У Луцьку молодь вшанувала Героїв Крут. ФОТО

0
2
У Луцьку молодь вшанувала Героїв Крут. ФОТО
На Театральній площі Луцька відбувся флешмоб «Пам'ятай про Крути!».

Студенти та мешканці міста зібралися у вівторок, 29 січня, щоб доєднатися до патріотичного заходу.

Молоді лучани влаштували театралізоване дійство, вишикувавшись біля фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України». Утворивши живий ланцюг, молоді лучани марширували під поезію Олекси Кобця «На крути». На завершення актори роздали присутнім згортки паперів зі спогадами учасників, які брали участь в бою.

Опісля розгорнули прапор Україні і заспівали гімн. Присутній на флешмобі Луцький базовий медичний коледж доєднався до акції і в унісон прочитати поему Павла Тичини «Пам’яті тридцяти».

Організував патріотичне дійство комунальний заклад «Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у місті Луцьк».

Тимчасовий виконувач обов’язків директора центру Максим Каширець розповів, що довгий час цю подію вважали трагічною, але на сьогодні вони вбачають в ній героїзм.

«Ми вирішили в такий патріотичний показовий спосіб донести, щоб люди пам’ятали не сльози, а героїв. Тому ми влаштували такий перформанс. Всі, хто прийшов до нас як гість, отримали певне послання з минулого - спогати тих, хто брав участь у боях. Виконали державний гімн України, адже за деякими свідченнями саме його співали після бою під Крутами. Це ті слова, які об’єднують покоління минулого і сьогодення», – зауважив Максим Каширець.

Долучилися до акції небайдужі молоді лучани, найменшому – 14 років.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні