За останній тиждень на Волині поменшало хворих на кір

0
6
За останній тиждень на Волині поменшало хворих на кір
За останній тиждень на Волині помітна тенденція до зменшення числа випадків захворюваності на кір.
Про це йдеться на сайті Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

За останній тиждень зареєстровано на 30% менше захворілих ніж попереднього тижня – їх кількість становить 136 осіб проти 193. Попри це, щоденно медики фіксують понад 30 нових хворих кором.

В структурі захворюваності зберігається співвідношення між дорослим та дитячим населенням – 46% та 54% відповідно. Це відбувається у зв’язку із збільшенням охоплення щепленнями дитячого населення і низьким імунним прошарком серед дорослого.

Найстаршому хворому 58 років. Кором захворіло два вчителя, два медичних працівники та 5 вагітних. Хворіють також працівники торгівлі, водії – по 3 особи за тиждень.

Найвищі показники захворюваності серед дітей у вікових групах 5 – 9 років – це діти котрі вчасно не отримали другу дозу КПК та серед дітей раннього віку (до 1 року), що не отримали вакцинацію за віком.

Найбільше хворих зафіксовано в Луцькому районі – 30 осіб, у Луцьку –28 осіб, Рожищенському районі – 17 осіб, Горохівському – 15 осіб, Ранівському – 9 осіб, Локачинському, Ківерцівському, Маневицькому районах – по 6 випадків.

Продовжується виконання протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації діючих 10 спалахів кору.

В усіх осередках проведено епідеміологічне розслідування з метою встановлення ймовірного джерела інфекції, визначення меж вогнищ та виявлення контактних осіб.

Епідеміологічна ситуація з кору в місті Луцьку стабілізувалась.

За останній тиждень кількість захворілих зменшилась вдвічі – 28 випадків проти 63 попереднього тижня. З початку року зареєстровано 138 випадків (у 2018 році – 207 хворих за цілий рік).

Показник захворюваності кором у Луцьку становить 58 на 100 тисяч населення, він вищий від середньообласного на 17,4%.

Половина від усіх захворілих – доросле населення. Зареєстровано 3 спалахи кору в організованих колективах. Епідрозслідуванням встановлено, що 81% із числа захворілих не були щепленими проти кору.

З метою припинення поширення кору в Луцьку було відсторонено 1174 школярів від відвідування навчальних закладів, що стимулювало масові звернення в медичні заклади для отримання щеплень.

Лише протягом останнього тижня щеплення отримало 878 осіб: 725 дітей та 153 дорослих.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні