Прокуратура заступиться за нелуцьких дітей

5
18
Прокуратура заступиться за нелуцьких дітей
Прокурори в суді вимагатимуть скасування рішень виконкому Луцької міськради, які порушують права дітей з інших територіальних громад

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Волинської області.

Луцька місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду в інтересах держави з позовом до виконавчого комітету Луцької міської ради Волинської області, аби визнати протиправними та скасувати рішення виконкому, якими визначено розмір плати за харчування у дошкільних навчальних закладах в залежності від місця проживання сім’ї дитини.

Прокурори з'ясували, що рішеннями виконавчого комітету Луцької міської ради №702-1 від 07 листопада 2018 року "Про категорії осіб, які мають право на безкоштовне харчування у закладах освіти міста" та №795-1 від 06 грудня 2018 року "Про грошові норми витрат та розмір батьківської плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти" встановлено, що батьки та особи, які їх заміняють, вносять плату за харчування дітей у закладі дошкільної освіти у розмірі 60% від вартості харчування на день.

При цьому, для дітей закладів дошкільної освіти з сімей, які належать до інших територіальних громад, батьківська плата встановлена у розмірі 100 % від вартості харчування на день.

Таким чином розмір плати за харчування дітей у закладах дошкільної освіти для жителів міста Луцька становить в залежності від вікової групи від 15 до 24 гривень в день, а для жителів інших територіальних громад від 25 гривень до 40 гривень в день.

Крім того, за дітей пільгових категорій із інших територіальних громад, які згідно чинного законодавства звільняються від плати за харчування або сплачують її у меншому розмірі, батьки повинні будуть сплачувати за харчування у встановленому рішеннями розмірі і встановлених умовах, що теж є порушенням прав дітей.

Ці положення рішень виконавчого комітету Луцької міської ради прийняті з порушенням норм Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» і «Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні», законодавства про освіту, позаяк ними визначено місячну плату за харчування дітей у закладах дошкільної освіти в залежності від місця проживання, що є проявом дискримінації за територіальною ознакою.

Відтак у суді прокурори вимагатимуть визнання таких положень рішень виконавчого комітету міськради протиправними та їхнього скасування.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
18

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
мабуть богато діток прокурорів
Відповісти
майже всі за містом живуть, у маєтках...а от гривню лишню заплатити - то не дочекаєтесь..
Відповісти
Кожна людина має право вибирати, де їй навчатись. Якщо за цих людей, що проживають в селі, ніхто не заступиться, то скоро і в училищах, технікумах і у наших Луцьких університетах не можна буде навчатись дітям з районів без додаткової плати!!!!!!! Дітки у чому винні? Хай навчаються і будуть розумнішими за нас !!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
А НИЧОГО ЩО МІСЦЕВІ НЕ МОГУТ В ЧЕРГУ САДОЧКА ПОПАСТИ
Відповісти
Якась п..па, змушуйте застройщиків нових кварталів школи і садочки будувати, місто розвивається
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні