Які продукти харчування підробляють найчастіше

1
-5
Які продукти харчування підробляють найчастіше
В Україні масово підробляють продукти харчування.

Найбільше фальсифікатів серед молочних продуктів, - передає Факти Запорожье.

1 місце у рейтингу підробок посідає згущене молоко. Попри те, що в його складі немає молочних жирів, в нього кладуть цукор, вже не придатний для вживання. А понад 60 % виробників "згущенки" використовують хімічні домішки.

Підміняють і жир молочного походження, застосовують цукор аспартам. Це харчова добавка небезпечна для здоров'я дитини та заборонена у дитячому харчуванні до 5 років. Також до продукту додають діоксид титану - барвник. Згущене молоко з пальмовою олією має неприємний сіруватий колір.

На 2 місці – вершкове масло. На думку експертів з харчування, справжнє масло не може коштувати менш ніж 42 гривні за упаковку. Його радять брати тільки з позначкою ДСТУ 2004 року. У 2018 році був прийнятий новий ДСТУ, в якому допустимість молочних жирів сягає 10%.

3 місце - сири. На полицях наших супермаркетів є й такі, що заборонені на європейському ринку. Більшість підробок містить у своєму складі рафіновану пальмову олію, яка шкідливо впливає на серцево-судинну систему. Фахівці наголошують, що повністю уникнути пальмової олії у складі цих продуктів – нереально. Вона міститься в більшій частині покупних готових продуктів.

Дієтологи наголошують, що шкідливий вплив пальмової олії проявляється за умови її постійного вживання.
Теги: їжа, здоров'я
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отак,всі знають що такі продукти найбільш підробляють і ніхто не прикриє їхнє виробництво.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні