Дональд Трамп може заборонити трансгендерам служити в армії

0
3
Дональд Трамп може заборонити трансгендерам служити в армії
Верховний суд США дозволив Дональду Трампу заборонити деяким трансгендерам служити в армії.

Такий вердикт підтримали п'ять суддів з дев'яти, четверо висловилися проти. Про це пише ВВС Україна.

Адміністрація президента США звернулася до Верховного суду наприкінці листопада минулого року з проханням переглянути рішення інших судів, які відмовилися підтримати політику щодо заборони на службу в армії для окремих трансгендерів.

У березні минулого року Трамп заявив, що позитивно оцінює план міністра оборони Джеймса Меттіса, який запропонував обмежити прийом на військову службу для трансгендерів с гендерною дисфорією. Це стан, коли людина не може повністю прийняти свій гендерний статус чоловіка чи жінки.

За даними Американської психіатричної асоціації, не всі трансгендери страждають від гендерної дисфорії.

Цей план був запропонований замість прямої заборони трансгендерам служити в американській армії.

"Уряд США не прийматиме на службу до армії трансгендерів на жодну посаду. Наше військо має бути зосереджене на перемогах і не може бути пов'язане з величезними медичними витратами і безладом, який принесуть разом з собою трансгендери на військовій службі", - писав Дональд Трамп у своєму Twitter.

Рішення про скасування заборони на службу в армії для трансгендерів було схвалене за президентства Барака Обами. Це сталося 30 червня 2016 року, після чого трансгендерів почали брати в армію.

Вважається, що в американських збройних силах служать близько дев'яти тисяч трансгендерів.

У 2011 році США остаточно скасувала заборону на службу в армії для геїв і лесбійок. До цього вони могли відбувати службу, але не мали права говорити про свою орієнтацію відкрито. Цей принцип отримав назву "Не питай, не розповідай" (Don't ask, don't tell").
Теги: суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні