--> Що купують луцькі школи та дитсадки за державні кошти | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Що купують луцькі школи та дитсадки за державні кошти

0
0
Що купують луцькі школи та дитсадки за державні кошти
Батьки звикли здавати гроші на всі шкільні потреби – платити за ремонти, купувати канцтовари. А що купують школи та дитсадки за державні кошти?

Про це пише "Конкурент".

Українські батьки звикли сплачувати гроші на шкільні потреби своїх дітей. Кошти регулярно здають на ремонти, канцтовари, господарські товари, охорону, подарунки. Водночас з державного та місцевих бюджетів теж витрачаються на середню освіту. Команда DOZORRO підготувала онлайн-мапу закупівель шкіл та садків з 2016 року. Вона допоможе батькам зрозуміти, що купує школа та дитсадок за державні кошти. Серед представлених — і школи Луцька.

Команда DOZORRO підготувала онлайн-мапу закупівель шкіл та садків з 2016 року.

Щоб знайти школу за номером чи адресою перейдіть за цим посиланням. Скористайтесь пошуком або відкрийте в лівій панелі перелік закладів вашого міста.

Щоб перевірити, які саме роботи і ким мали бути виконані у школі, просто віднайдіть його на карті та отримайте посилання на укладений договір. Якщо ж роботи за вашим спостереженням не виконані або виконані неналежним чином, ви можете залишити відгук на порталі DOZORRO, на який обов’язково відреагують представники спільноти громадських організацій, які проводять перевірки закупівель та готують звернення у контролюючі органи.

Помітили недостовірність даних? Відсутній навчальний заклад? Повідомте DOZORRO у "Фейсбуці" і команда спробує додати навчальний заклад на мапу.

Батьківські внески

Дев'ять з десяти батьків в опитуванні DOZORRO сказали, що роблять регулярні внески в школі. Розмір щомісячного внеску залежить від регіону та школи, але, як правило, не перевищує 200 гривень. За приблизними розрахунками Батьки SOS, тільки у Києві за 2017 рік батьки здали у фонди в школах та садочках приблизно 2 млрд грн. Видатки на середню освіту в Україні з 2014 року постійно зростають. У 2017 році фінансування з бюджету склало 84 млн грн.
Не знайшли своєї школи чи садка?

Деякі школи самі здійснюють закупівлі, а для деяких закуповує місцеве управління освіти. Нерідко управління освіти закуповує товари для декількох шкіл одразу, тому закупівлі для вашої школи можна знайти за її адресою.

DOZORRO розробило три інструкції, як шукати закупівлі в Публічному модулі аналітики ProZorro. Перша - для шкіл, які закуповують самі для себе. Друга - для яких закуповують управління освіти. Третя – як знайти закупівлі комунальних підприємств, місцевих рад та інших організаторів для шкіл. Щоб знайти максимум інформації про закупівлі, скористайтеся всіма способами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні