--> У Любомлі нагородили волонтерів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Любомлі нагородили волонтерів

0
1
У Любомлі нагородили волонтерів
В Любомлі відбувся урочистий захід, на якому відзначили місцевих волонтерів.

Про подію повідомляє видання "Район".

Андрій Дем'янчук - лідер, який зумів згуртувати довкола себе волонтерів
Андрій Дем'янчук - лідер, який зумів згуртувати довкола себе волонтерів


Любомльчанин Андрій Дем’янчук у серпні 2014 року об’єднав навколо себе небайдужих жителів Любомльщини і заснував групу християн-волонтерів, які й стали у важкий для країни час бійцями невидимого фронту.

«Волонтери – це люди, які прийшли за покликом душі, готові допомогти тим, хто цього потребує. Волонтерство – це не робота, за це не платять грошей, це внутрішня здатність людей, яким не все одно, – розповідає Андрій Дем’янчук.

Нагородження Наталії Міщук
Нагородження Наталії Міщук


На День волонтера керівник громадської організації «Миротворець» Олександр Лисенко, його заступник, атовець Юрій Корольчук та Андрій Дем’янчук вирішили подякувати і вручити заслужені нагороди бійцям невидимого фронту, бджілкам-трудівницям, які в будь-яку пору доби завжди готові допомогти.

«У пам’яті часто стираються події, які були дуже інтенсивні й емоційні. Тому ми вирішили поіменно згадати тих людей, які в тилу доклали дуже багато зусиль і підтримали наших захисників. Це ті, хто за покликом серця стали волонтерами у надзвичайно потрібний для України час, – наголошує Андрій.

Волонтерок Наталію Міщук та Ірину Ільїну вирішили відзначити медаллю «Чарівна слава України».

Волонтерку Ларису Шалаєву вітають на робочому місці
Волонтерку Ларису Шалаєву вітають на робочому місці


Медаллю «За добру справу» удостоєні Вікторія Єлізарова, Ольга Шишута, Лариса Падзерко, Ірина Денисюк, Лариса Шалаєва, Алла Курамшина.

Волонтер Ольга Шишута в неоголошеній війні втратила рідного брата Анатолія Федчишина.

«У воєнкоматі правдами й неправдами вдалося дістати список мобілізованих. Навпроти кожного прізвища, а їх було 156, стояли імена наших волонтерок. Я мусив на когось покласти одну з найважчих нош, вибір зупинився на дружині Оксані. Вона відповідала за списки загиблих, знайомилася із сім'ями, цікавилася проблемами та шукала шляхів їх вирішення. Щиро вдячній їх за те, що не підвела, витримала і допомогла», – пригадав очільник волонтерів.

Жінки-волонтерки
Жінки-волонтерки


Тетяна Курсик приймала на своїй базі всю допомогу, туди приходили бійці, там проводилися роздача речей і психологічна підтримка. Цих "бджілок" нагородили медаллю «За служіння Україні».

Олександр Положевець не отримував зарплати, та їздив на передову, як на роботу. Він може заблукати у Волинській області, але схід знає і в темну пору доби. і сьогодні прокладає свої маршрути у зону бойових дій та привозить бійцям те, чого вони потребують.

Вони вірять у те, що роблять
Вони вірять у те, що роблять


Атовці Юрій Корольчук і Микола Біднюк, повернувшись зі сходу, продовжують активно займатися громадською діяльністю. Ці мужні чоловіки удостоєні медалі «За заслуги».

Ще один атовець Андрій Федюшин нагороджений відзнакою «За гідність і патріотизм».

Андрій Корольчук, повернувшись зі Сходу, продовжує займатися громадською діяльністю
Андрій Корольчук, повернувшись зі Сходу, продовжує займатися громадською діяльністю


Віктора Козел та Андрія Дем’янчука, який усіх об’єднав й організував до роботи, відзначили вищою нагородою – орденом за «Єдність та волю».

Нагороди до Дня волонтера отримали й інші активісти.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні